Сряда, 30 Септември 2020

Събота, 09 Май 2020 12:09

Корнелия Нинова: Днес трябва да склоним глава пред милионите жертви, паднали във Втората световна война

„Пожелахме премиерът да оттегли подписа на България от тази декларация и да внесе нейната оставка в българския парламент, защото тази декларация подменя истината и фактите“, коментира Нинова

Днес трябва да склоним глава пред милионите жертви, паднали във Втората световна война.

Това каза за Агенция „Фокус“ лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя се присъедини към изказаното по-рано от държавния глава Румен Радев мнение, че Денят на Европа е важен, но не би съществувал без Деня на победата над фашизма.

„Днес трябва да склоним глава пред милионите жертви, паднали в тази война. Трябва да се поздравим разбира се и за Деня на Европа, който нямаше да съществува без Деня на победата. Наш дълг днес е да бдим и пазим човечеството и това, което се е случило тогава, да не се повтаря“, допълни лидерът на БСП.

Нинова коментира и оставката, която БСП вчера поиска на вицепремиера Екатерина Захариева. Поводът е декларацията, която външният министър подписа заедно с други външни министри от ЕС и САЩ.

„Пожелахме премиерът да оттегли подписа на България от тази декларация и да внесе нейната оставка в българския парламент, защото тази декларация подменя истината и фактите. Не отчита милионите жертви, паднали в тази война и не отчита и историческата истина за България“, добави тя.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар