Сряда, 03 Юни 2020

Четвъртък, 14 Май 2020 09:19

31 новозаразени с Covid-19 за ден у нас, общо случаите са 2100

За последното денонощие 31 са новозаразените, общо случаите на Covid-19 в България са 2100, съобщи ген. Венцислав Мутафчийски, началник на Националния оперативен щаб. Увеличението е с 1,5% в сравнение с предишния ден.

От новите 31 заразени 20 са приети в болница, активните области са 9, активните случаи - 1481, каза той на редовния брифинг на щаба тази сутрин. Направените изследвания за денонощието са 1611.

От новите случаи - 12 са в София (Александровска болница - 4, амбулаторни са 8), Ямбол - 6, Плевен - 4, Сливен - 3, Пловдив - 2, Габрово, Кюстендил, Монтана и Пазарджик - по 1.

Деца до 18 години - един нов случай, дете на 10 години в Сливен.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Медицински персонал - има 3 нови случая - лекар в Пазарджик, медицинска сестра и санитар в многопрофилната болница на ВМА в Плевен. Заразените досега са 228, запазва се процентът им от общия брой - 11%.

Излекуваните са 521 човека, 25% от общо заразените, новите случаи са 22 - във ВМА - 1, от РЗИ София - 12, които са били на домашно лечение, Сливен - 6, Кюстендил - 2, Бургас - 1.

Починали - още 3-ма за деня, стават 99 или 4,7% от общо заразените. В Монтана е починал е мъж на 79 години от дома за стари хора в Кула, жена на 75 години е починала в „Света Анна“ с Covid-пневмония и мъж на 87 години с множество придружаващи сърдечни заболявания и с карцином на ректум - в „Пирогов“.

На болнично лечение се намират 365 пациента, от които 51 са в интензивни клиники.

Щабът продължава да работи и след края на извънредното положение, каза ген. Мутафчийски. Той посочи, на сутрешното заседание с премиера Бойко Борисов са били уточнени по-нататъшните приоритети.

„Бяха дадени конкретни задачи от страна на премиера за изясняване на по-нататъшните мерки и правила за живот в условията на Covid-епидемия, както и такива важни въпроси за детски градини, ясли, по-нататъшно разхлабване на мерки“, каза Мутафчийски.

По отношение на правилата за туризъм сме пряко натоварени от премиера да извършваме мониторинг на цялата информация, която идва от всички страни от ЕС, както и в световен мащаб, и да предлагаме най-удачните варианти за взимане на решения от страна на правителството, добави началникът на Щаба.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 14 Май 2020 09:19
  Борисов: След 15 юни остават само социалните мерки

  Министър-председателят се обърна към министрите да спазват заповедта за носене на маски. "Ако донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски, ако е ресторант, може да сте без маски, а сега трябва да сте с маски", каза премиерът.

  Започна първо присъствено заседание на МС след пандемията.

  След 15 юни остават само социалните мерки. Това каза в началото на редовното правителствено заседание премиерът Бойко Борисов, предаде  Агенция „Фокус“.

  Министър-председателят се обърна към министрите да спазват заповедта за носене на маски.

  „Недомислието на заповедта как ни се отрази и на нас. Ако донесем по една чиния с ядене, може да сте без маски, ако е ресторант, може да сте без маски, а сега трябва да сте с маски. Представете си как изглежда това. Сега сме се маскирали. Ако донесат ядене, може да сме без маски. Честит рожден ден на Емил Караниколов. Ако приемем бонбоните за ястие, може да свалим маските.

 • Четвъртък, 14 Май 2020 09:19
  Шойгу покани американския военен министър да присъства на Парада на победата

  Руският министър на отбраната Сергей Шойгу е поканил американския си колега Марк Еспер да присъства на Парада на победата, който тази година заради епидемията от коронавирус ще се проведе на 24 юни в Москва.

 • Четвъртък, 14 Май 2020 09:19
  22 нови случая на Covid-19 у нас, общо стават 2560

  Новите случаи на Covid-19 у нас за последното денонощие са 22. Броят на лабораторно потвърдените случаи достигна 2560. Това съобщи доц. Димо Димов от Националния оперативен щаб, предаде БНР.

Оставете коментар