Вторник, 11 Август 2020

Четвъртък, 21 Май 2020 12:40

Корнелия Нинова проведе видеоконферентна среща с посланика на САЩ Н. Пр. г-жа Херо Мустафа

Председателят на НС на БСП Корнелия Нинова проведе видеоконферентна среща с посланика на Съединените американски щати в София Н. Пр. г-жа Херо Мустафа. Основните дискутирани теми бяха свързани с настоящата обстановка в страната, социално-икономическите последствия от кризата с COVID-19 както в национален, така и в световен мащаб и потенциалните мерки за тяхното преодоляване.

Корнелия Нинова подчерта, че във време на безпрецедентна здравна, икономическа и социална криза е все по-важна икономическата стабилност и грижата за хората. Лидерът на БСП заяви, че извънредното положение не бива да се превръща в извинение за потъпкването на основни принципи като върховенство на закона и независими и работещи институции, които БСП винаги е отстоявала. "Във времена на несигурност е изключително важно управлението да се основава на прозрачност", изтъкна Корнелия Нинова.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

По време на разговора Корнелия Нинова запозна Н. Пр. Мустафа с внесеното и впоследствие приетото предложение на Българската социалистическа партия за създаване на Временна парламентарна комисия за контрол върху разходите на публичните средства, насочени към преодоляване на последствията на заразата. Лидерът на БСП посочи, че прозрачността при разходването на държавните пари е от изключително голямо значение.

Нинова очерта и основните мерки, които БСП предлага, за преодоляване на социално-икономическите последствия от кризата. Те включват финансова подкрепа за хората, останали без доходи, стимули за най-засегнатите сектори на икономиката, намаляване на ДДС върху храни и лекарства и целеви помощи за местната власт.

В заключение, лидерът на БСП подчерта важността на засиленото сътрудничество между България и САЩ в условията на глобална пандемия и предстоящата световна икономическа рецесия. 

 

Свързани статии (по етикет)

 • Четвъртък, 21 Май 2020 12:40
 • Четвъртък, 21 Май 2020 12:40
  Корнелия Нинова: Готвим се за предсрочни избори. На България е нужен стратегически план, а не хаотични действия

   

  "Задава се икономическа и социална криза. Много се закъснява с мерките, които са необходими, за да бъде тя приета по-леко от икономиката и от домакинствата. Редица европейски държави отдавна са приели мерки, с които да омекотят кризата, докато българското правителство не е правило нищо такова. Мерките, които въведоха през април и май не сработиха. От този над милиард, който беше обещан за икономиката, около 60 млн. реално са стигнали до нея. Доходите намаляха, безработицата се увеличи, цените растат нагоре. Наесен тези процеси ще се задълбочат. Нужен е стратегически план, а не хаотични действия за потушаване на напрежението. Този план да съдържа анализ на най-важните сектори в икономиката, които носят добавена стойност и мерки, с които те да бъдат подпомогнати. План за инвестиции - външни и вътрешни - държавни. Всеки загубен ден ще е пагубен за производството и домакинствата." Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред БНР.

 • Четвъртък, 21 Май 2020 12:40
  При заразен с COVID-19 ученик ще се карантинира целият клас

  Всички ученици във всички училища в страната ще започнат учебната година присъствено. Ще има посрещане на ученици на 15 септември, но няма да има големи тържества и събирания.

Оставете коментар