Неделя, 05 Юли 2020

Вторник, 26 Май 2020 08:57

Руснаците създадоха ваксина срещу Covid 19!

Учени от Института по вирусология в Москва изработиха и сами си ваксинираха първата по рода си ваксина срещу коронавирус.

Първият, който сам въведе в организма си експерименталния препарат, бе директорът на института акад. Гинзбург. След него се ваксинират всички, участвали в разработката на препарата. Пред ОРТ той разказва на каква база е разработена ваксината.

"Първо - всички се ваксинирахме. Защото осъзнаваме нейната безопасност и същевременно -цялата отговорност, която носим в процеса на разработването на препарата. Ние не просто вече имаме антитела. Ние имаме протективни антитела -вирусонеутрализиращи", казва медикът. Принципът на изработването на ваксината е следният. Учените изолират широкоразпространения аденовирус, който "живее" в сливиците на човека, носоглътката - навсякъде, където има аденоидна тъкан. Учените лишават този вирус от способността да се размножава. Вътре в него се вкарва частица от РНК на коронавируса. Така аденовирусът става "контейнер", с който в организма се въвежда коронавирусът. Попадайки в лимфната тъкан, той предизвиква целия защитен имунен отговор и изгражда защитата на човешкия организъм срещу коронавируса.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Въпросната ваксина не просто предизвиква хуморален клетъчен имунитет (хуморален - отнасящ се до течностите на тялото и разтворените в тях вещества, б.пр.). Ваксината се състои от два компонента. Първият предизвиква именно тези процеси, а вторият ни е нужен, за да се образуват в голямо количество "запомнящи" клетки - едно от основните свойства на всяка ваксина. И когато организмът на ваксинирания човек се сблъска с коронавируса, хуморалният и клетъчният му Той изразява надежда, че масовото ваксиниране в Русия ще започне през есента. Естествено, няма да може да се обхване изведнъж цялото население, в най-добрия вариант процесът на ваксинация ще заеме 7-8 месеца.

Източник: ПИК

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар