Неделя, 05 Юли 2020

Вторник, 26 Май 2020 14:48

Филип Попов: Нужна е повече грижа на държавата за изоставащите региони

Предложението на БСП е всяка година да има специален фонд със 100 милиона лева в бюджета на държавата

 

„Развитието на Северозападния регион е наша последователна политика във времето. Сега говорим за нещо, поставено на масата – конкретен законопроект, който ще бъде внесен в парламента след обществено обсъждане и обсъждане с всички парламентарни групи. Предлагаме специален закон, създаващ инструментариум на държавата за финансиране на този регион”. Това заяви секретарят на ПГ на „БСП за България” Филип Попов пред БНР.

По думите му предложението на левицата е всяка година да има специален фонд със 100 милиона лева в бюджета на държавата и този фонд да се управлява от управителен съвет. Той подчерта, че от БСП са описали в закона си и от кого трябва да се състои управителният съвет, както и как се вземат решенията.

Част от предложенията на левицата, свързани с разходването на фонда, са създаване на индустриални паркове, субсидиране на жилищни програми, студентски стипендии срещу гарантирано връщане на учещите в региона, налагането на регионални туристически продукти.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Нужна е повече грижа на държавата за изоставащите региони, защото те сами не могат да се измъкнат без целеносоначена помощ”, категоричен е депутатът. Той коментира, че след пилотния проект със Северозапада, такива предложения трябва да има и за регионите Странджа-Сакар и Родопите. „Това е първата реална стъпка за развитие на Северозападния регион”, каза още Попов.

„В България няма инвестиции и капитали, защото няма хора – и обратното. Трябва да разчупим този омагьосан кръг чрез целенасочени мерки на държавата. Това ще стимулира търговията и оставането на българите по родните им места. Няма по-хубаво от това човек да може да се развива в родното си място и държавата да му помогне за това”, смята още народният представител от левицата.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 26 Май 2020 14:48
  Корнелия Нинова: Бъдете непримирими към несправедливостта, учете нови неща и се развивайте

  Поздравявам Младежкото обединение за енергията, която вложихме заедно в последните четири години в политиките за социална справедливост и грижа за младите хора. Четири много наситени години, с десетки срещи, кампании, протести, международни прояви в отстояване на семейно подоходно облагане, грижа да децата, културен чек, младежка заетост, помощ на възрастните хора. Настоящето ни изправя пред новите предизвикателства на високите технологии, изкуствен интелект и екологичните проблеми. Това са теми на бъдещето. Знам, че работите по тях и сте готови за тези предизвикателства. Радвам се, че с промените в БСП дадохме възможност на младите да участват активно в политиката и да прилагат нашите идеи на практика като кметове, общински съветници, депутати и евродепутати. Сега имате и собствено младежко предаване в Българска свободна телевизия. Изпълнете го със съдържание за проблемите на младите и грижа за тяхното бъдеще. Бъдете непримирими към несправедливостта, учете нови неща и се развивайте.

 • Вторник, 26 Май 2020 14:48
  Корнелия Нинова: Предлагам консолидация в интерес на хората, а не част от статуквото за собствен интерес

  Лидерът на БСП Корнелия Нинова присъства на отчетно-изборната конференция на общинската организация на БСП–Плевен заедно с депутатите Румен Гечев и Стефан Бурджев. Каквото и да се говори, фактите за последните четири години показват едно - БСП повишава доверието в себе си на всички избори

 • Вторник, 26 Май 2020 14:48
  БСП: Истината за чумата се разбра. Сега търсим справедливост

  Вигенин и Нинова ще осигурят юридическа подкрепа на животновъдите, които ще заведат дела за нанесените им вреди

Оставете коментар