Сряда, 15 Юли 2020

Петък, 29 Май 2020 13:52

Емил Димитров: В министерството стоят в коридора и чакат да ги арестуват

Томислав Дончев: Има ли съмнение по отношение на някой от висшата власт,  той трябва да бъде отстранен

 

В цялото министерство атмосферата не е добра - стоят в коридора и чакат да ги арестуват. Всичко сме дали. Документи с кашони вървят - снимат се, преснимат се. Това каза пред журналисти в парламента екоминистърът Емил Димитров за задържането на заместника му Красимир Живков.

В страната зам.-министър не може да уволнява и да назначава. Там назначават местните директори, но не съм наясно какво се е случило в миналото. През тези три месеца не е идвал при мен с кандидатури за назначаване или уволняване, каза още той, цитиран от Канал3. Не знам да има отстранен за нотификации, допълни Димитров.

Попитах в министерството - миналата година е имало една жена, която не се е занимавала с тази дейност, получила е слаба оценка, каза той. Категоричен бе, че не може да коментира действията на прокуратурата. Димитров обясни, че е изпратил екипи да вземат проби от боклуците - от конкретни депа, фирми и пратки. Това е станало в Пловдив, Плевен и Монтана.

Питахте ме дали ще искам оставката на г-н Живков.... това премиерът може да го прави, продължи Димитров. Обясни, че с премиера Борисов и с главния прокурор се чували, но за да обсъдят какви мерки ще се предприемат след края на извънредната епидемиологична обстановка. Ограничихме 3 циментови завода да могат да изгарят отпадъци, как да пристигат на пристанището.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Знаем и какви са количествата, които до края на годината ще внесат големите потребители и притесненията ми бяха, че може да се опитат с Анекс 7, с който на практика не подлежи контрол на границите да внесат нещо на тези 5 хил. площадки у нас. И после това или ще излезе в завода, където ще го контролираме, но може и да в някое от нашите сметища не е редно. Искаме 4-5-10 г. да изкара едно депо, а да го пълним с други, не трябва да го допускаме, коментира той. Не трябвало и да се задръстваме с чужди отпадъци, нито да се хвърлят по деретата.

По повод арестите в МОСВ и разследването на вноса на опасни отпадъци, основно от Италия, вицепремиерът Томислав Дончев коментира пред БНР, че не мисли, че заместник-министър Красимир Живков ще остане на поста си. „Има ли съмнение по отношение на някой от висшата власт - той трябва да бъде отстранен", е категоричен вицепремиерът.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар