Сряда, 15 Юли 2020

Неделя, 31 Май 2020 11:51

Румен Гечев: Правителството няма план за бъдещето

Управляващите нямат идея какво ще правят с евросредствата, заяви депутатът от левицата

 

„Правителството няма разработена стратегия в краткосрочен и дългосрочен план за бъдещето на България. Дори да получим средства от ЕК в рамките на помощта към страните-членки, управляващите нямат идея какво ще правят с тях. В последните 10 години нямаме стратегия”. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България” Румен Гечев пред БНР.

Относно държавната петролна компания, Гечев коментира: „На пръв поглед – активна намеса на държавата в икономиката. Втората хубава новина – прави се предложение за регулиране на пазарни отношения чрез пазарни средства. Дотук добре. Но има твърде много въпросителни и рискове. Колко бензиностанции ще има и в кои региони на страната?”

По думите му, ако тези бензиностанции продават горива, които представляват едва 3-5 % от пазара, няма да могат да влияят на цената. Гечев прогнозира, че те трябва да предлагат 20-25 % от пазара. „Няма никакви икономически разчети. Ясно е, че става дума за ПР ход в криза, в която се намира самото правителство – с цел да избегне всекидневните скандали. Трябва да сме внимателни, когато на едро определяме кое е ефективно и не”, смята още Гечев. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

„В България наблюдаваме неприемлив феномен – разгул на управляващите с едрия бизнес. Чудим се защо не плащат данъци. Защото седят на една маса с тези, които трябва да ги контролират дали плащат данъци”, изтъкна депутатът от левицата.

Народният представител подчерта, че от левицата настояват за ефективни разследвания, с реални резултати,  по повод допуснатата загуба от 700 милиона лева от несъбрани такси от хазартни игри. По думите му държавата умишлено е облагодетелствала няколко фирми.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Неделя, 31 Май 2020 11:51
  Шести ден на протести срещу правителството и главния прокурор (на живо)

  Протестната вълна срещу властта и главния прокурор не стихва шести пореден ден. Недоволни излизат и днес по улиците и площадите в големите градове.

  Има засилено полицейско присъствие. От МВР отново призоваха протестиращите да не се поддават на провокации.

  Заявката e протестът отново да e многохиляден.

  Очаква се по-късно шествието да минe пo coфийcкитe улици – от Триъгълникa нa влacттa, през парламента, до Орлов мост.

  Тази вечер протести се провеждат и в други български градове.

 • Неделя, 31 Май 2020 11:51
  Проф. Николай Радулов: Само правителството има интерес да се окървави протеста

  Изходът от напрежението е оставка и предсрочни избори, смята преподавателят по национална и международна сигурност, бивш главен секретар на МВР, в интервю на Таня Джоева за „Епицентър“

   

 • Неделя, 31 Май 2020 11:51
  Синдикати и работодатели бранят управлението

  Протестите не са социални, а прокурорски и не са наша тема, заявиха профсъюзите

Оставете коментар