Сряда, 12 Август 2020

Понеделник, 22 Юни 2020 10:03

Валентин Златев е на разпит в спецпрокуратурата

Бизнесменът Валентин Златев влезе в Специализираната прокуратурата за разпит, предаде БНР. Той е призован да даде показания за евентуални връзки с арестувания зам.-министър на околната среда и водите Красимир Живков по делото за измамата с боклука на братята Пламен и Атанас Бобокови.

Самият Златен на влизане заяви, че не знае по кое дело е извикан в спецпрокуратурата и не се притеснява от нищо.

„Нямам представа – „явете се да бъдете разпитан като свидетел“, каза той очевидно, визирайки призовката.

„ Нека да влезна вътре и ще ви отговоря. Закъснявам. Това, което знам, че няма нищо заради, което да се притеснявам“, добави Валентин Златев, който е председател на Контролния съвет на „Лукойл България“.

От „Лукойл“ обявиха преди десетина дни за призовката до Валентин Златев с уточнението, че не са наясно c повода за нея, освен че ще бъде разпитван като свидетел. Оттам опровергаха информации в социалните мрежи, че шефът на Контролния съвет се укрива в чужбина.

Няколко дни по-късно самият Златев излезе с отворено писмо до медиите, провокирано от твърдения на депутати от управляващата ГЕРБ, че е участвал в обща среща с лидера на БСП Корнелия Нинова и укриващия се в Дубай хазартен бос с 18 обвинения Васил Божков.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Преди това пък зам.-председателят на парламента и съпредседател на „Обединените патриоти“ Валери Симеонов обяви:

„След Васил Божков идва времето на Валентин Златев. Досега държавата и олигархията винаги са съществували паралелно. Факт е, че има първи удар, втори удар, очаквайте и трети удар“, каза в края на май Симеонов.

„Във връзка с опитите на известни и неизвестни политици да бъда причислен към т. нар. „олигархия на прехода“, заявявам, че в течение на 20 години съм бил мениджър на едни от най-успешните български предприятия, инвестирали над 3,6 милиарда долара в България“,  каза тогава Златев, като уточни, че компаниите му са си внасяли данъците и са осигурявали работни места, спазвайки закона.

„Смятам, че към днешна дата всички граници на търпимост са преминати. Не знам за какво съм „следващият“, но следващият ми ход е да защитя правата си по съдебен ред“, написа бизнесменът в отвореното си писмо, предшестващо днешния му разпит.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар