Събота, 08 Август 2020

Вторник, 23 Юни 2020 11:53

Главният прокурор Иван Гешев отговори на атаките на Румен Радев: Президентът призова да се разследва корупцията. Сега той да отговаря, политици не коментирам

Българската прокуратура е открита по такъв начин, по какъвто не е открита никоя друга институция в България. Ние показваме доказателства на българските граждани тази мрежа от зависимости между едър бизнес, политически зависимости на всички нива и какво ли още не.

Това заяви на брифинг в Сандански главният прокурор Иван Гешев, където по-рано днес под съвместната работа на полицията и прокуратурата беше разбита наркобанда.

"Тази мрежа е много заплетена. Но ние сме твърдо решени да я разплетем", закани се главният прокурор. "Компромис няма да има за никого. След като може да бъде разпитан министър-председателят, след като може да бъде задържан под стража действащ министър, не виждам защо да не може да бъде разпитан секретарят на президента", коментира той.

"Пак да кажа на президента - българският главен прокурор не разследва", добави Иван Гешев.

"Проблемите на другите институции не са мои проблеми. Президентът, както министър-председателя, както министрите, са политически ангажирани лица. Аз няма как да коментирам политически изказвания. Доколкото си спомням президентът призова да се разследва корупцията и търговия с влияние. Българската прокуратура, докато съм главен прокурор, няма да прави компромиси. Сега той да отговаря, политици не коментирам", категоричен бе Гешев.

"Когато ние работим, работим безкомпромисно и не ни интересува кой политик каква длъжност заема. Ние сме много наясно с последствията, с политическите атаки, на които ще бъде подложена прокуратурата, с медийните атаки, с личностните атаки. Ние влизаме в битка и съм твърдо решен да я спечелим, докато съм главен прокурор поне.“

„За изтеклите записи и снимки предстои да се провери дали са автентични, предстои да бъде направена проверка ", обясни той.

По повод акцията в Сандански Иван Гешев заяви: "Съчетават се две акции на прокуратурата, при които са задържани около 10 човека." В града има 2-3 големи групи, които се занимават с наркоразпространение. обект на досъдебното производство е една от тях, която се наблюдава от година. Намерено е и голямо количество пари. Операцията е стартирала тази нощ, проверяват се лица, регистрирани за продажба на дрога, както и такива с две и повече висящи дела. Открити са големи суми пари.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар