Петък, 07 Август 2020

Вторник, 23 Юни 2020 12:54

Фандъкова: Засилваме контрола максимално!

В градския транспорт маските бяха задължителни и до днес и остават задължителни и от днес нататък. Контролът го засилваме максимално, удвоихме екипите на общинска полиция, които проверяват, от сутринта имаме съставени 3 акта. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от "Фокус".

Актовете се съставят и за наличие на маска, но неносене, както е правилно с покриване на носа и устата. Дезинфекции се правят на метростанциите, на метровлаковете, както преди. На разстояние трябва да се държим от поне 1,5 метра и в паркове, и в градини, и в затворени места.

"Трябва дисциплинирано да се научим да живеем с вируса. В градския транспорт никой няма да ви глоби за дистанцията, защото спазване на разстояние е възможно само ако има малко пътници. Все още в метрото сме много далеч от 350 000 души дневно, какъвто е капацитетът на линиите.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Маските са задължителни, повтори Фандъкова. Нека да спазваме правилата такива, каквито бяха, без да затваряме нищо. Софиянци са интелигентни хора. Правилата са много ясни отдавна, за съжаление, когато казахме, че са препоръчителни много хора не ги спазват, затова полицията трябва да реагира.

Бяхме свидетели на събиране на много групи от хора. Ние не говорим за семействата с деца и хората с кучета", каза още Фандъкова.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 23 Юни 2020 12:54
  Русия патентова лекарство за COVID-19

  Федералната агенция за биомедицинска помощ (FMBA) в Русия е патентовала лекарството „Лейтрагин”, което може да предотврати или смекчи усложненията след заразяване с новия коронавирус, съобщи агенцията на своя уеб-сайт.

 • Вторник, 23 Юни 2020 12:54
  297 са новите случаи на заразени с коронавирус

  297 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през последното денонощие. За изминалите 24 часа са направени 6433 PCR теста. Това показват данните в Националната информационна система.

 • Вторник, 23 Юни 2020 12:54
  Доц. Кунчев: Ако се наложи, ще оборудваме цяла болница за пациенти с COVID-19

  „Търсят се доброволци за старческите домове, както и за всички РЗИ в страната, но след първата вълна на съпричастност, сега желаещи няма“, допълни доц. Ангел Кунчев

Оставете коментар