Неделя, 12 Юли 2020

Петък, 26 Юни 2020 11:52

Арести в МВР по подозрение за съдействие на наркотрафик

Иван Гешев съобщи, че задържаните са заподозрени в оказване на логистика на определени престъпни групи, занимаващи се с трафик на наркотици

Благодарение на добрата работа на вътрешна сигурност вчера е задържан шефа на отдел наркотици в ГДБОП и началника на сектора, както и още един служител. Това съобщи на извънреден брифинг в сградата на МВР главния прокурор Иван Гешев.

Служителите са задържани след получен подкуп. Установена е дейност на организирана престъпна група, занимаваща се с подкупи. Упражнявали са и логистика и чадър над групи за наркотрафик у нас и чужбина.

„Задържаните лица са най-висшите ръководители и основни точки за контакт не само със службите в Европейския съюз, но и с другите ни международни партньори”, съобщи Гешев.

„Прокуратурата и МВР и ще продължават да са безкомпромисни. Без значение дали се извършват престъпления от служители или граждани. Трябва да си изчистим къщичката. Това не се е случвало в новата история на България. Грозно е да оказваш съдействие на наркогрупи и да предаваш доверието на своите партньори в международен аспект”, подчерта Гешев.

Главният прокурор добави, че са необходими промени. „Дали и какви промени ще бъдат извършени е от компетенциите на министър Маринов и министър-председателят Бойко Борисов. „Безпрецедентен резултат. За съжаление е факт. Разпоредих на главния секретар по-най-бързия начин да напарви анализ на ГДБОП и дейността за трафика на наркотици. Ще обсъдим с премиера, за да вземем най-информирано решение”, коментира и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.Той уточни, че единият от задържаните е дългогодишен служител във РПУ. "Във всяко стадо си има мърша", завърши Маринов.

Младен Маринов не отговори категорично на въпрос на "Хоризонт" дали ще бъде поискана оставката на директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов като уточни, че промените ще станат ясни след анализа, съобщава БНР.

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 26 Юни 2020 11:52
  БСП-София: Настояваме за незабавна оставка на главния прокурор

  „В нито една цивилизована държава не е възможно въоръжени лица да окупират президентството“, се казва в документа

 • Петък, 26 Юни 2020 11:52
  МВР шефът веднага да уволни полицаите пребили момчето! Трябват оставки!

  Той е студент в трети курс – право, учи в Хага, съобщава сайтът “Афера”.

  Снощи след като младият мъж буквално бе смлян от бой от десет изрода в униформи, полицаите са го закарали в ареста на Трето РУП в София.

  ЦЯЛА НОЩ МОМЧЕТО Е ДЪРЖАНО В ТЕЖКО СЪСТОЯНИЕ В АРЕСТА!!!

  Чак сутринта, когато се влошава много, го закарват в Пирогов и в момента Евгени Марчев е там с полицейска охрана пред вратата на стаята.

  При него не пускат никого, само майка му е успяла да влезе, тъй като е лекар.

  Евгени Марчев е с тежко комоцио и десетки други поражения, бил е в много тежко състояние, но Слава Богу, в момента е стабилен.

  Пред АФЕРА близък на битото момче заяви: „Той е приятел на сина ми и заедно с други приятели са били снощи на протеста. След 23 часа Евгени е бил извлечен от седем осем полицая от групата на протестиращите и зверски пребит зад колоните. Сега не пускат нито адвокат, нито журналисти да го видят в Пирогов, не пускат и родителите му. Нещо повече – от пресконференцията на безумния главен секретар стана ясно, че ще повдигнат обвинение за едро хулиганство. Сигурно свидетели ще бъдат биячите. Но момчетата и момичетата от протеста също искат да свидетелстват.“

  По отвратителен начин по телевизиите пълно идиотщини говорят главният секретар на МВР с изключително „интелигентната“ си физиомутра, както и строени ченгета, които пищят как им били счупени пръстите. Ами, като биете като изроди, ще си чупите пръстите! Изкараха се ангели небесни, като че ли не виждаме с очите си как бият уродски без да има причина.

  Какво налагаше такъв зверски бой от толкова полицаи над беззащитен човек, така и така хванат от тях, на всичкото отгоре със сложени от тях белезници?!

  И продължават ДА ЛЪЖАТ ОТ МВР – МЕТО, ЧЕ НЯМАЛО НАСИЛИЕ! ИЗРОДИ!!!

  МВР – Мето – върха на малоумието на Хунтата!

  Силно приближено видео, за да се види по-ясно бруталния полицейски побой!

   

 • Петък, 26 Юни 2020 11:52
  Иван Гешев: Радев наруши Конституцията
  ”“Обединителят на нацията“ за пореден път си позволи да нарущи независимостта на съдебната власт и да окаже груб натиск върху Прокуратурата на Република България”

Оставете коментар