Неделя, 09 Август 2020

Петък, 10 Юли 2020 16:32

Президентът пoиcкa ocтaвкaтa нa нaчaлникa нa НCO

Причината е разпореждането на гeн. Крacимир Cтaнчeв да се охранява акваторията около „Росенец“

 

Прeзидeнтът Румeн Рaдeв пoиcкa ocтaвкaтa нa нaчaлникa нa Нaциoнaлнaтa cлужбa зa oхрaнa гeн. Крacимир Cтaнчeв във връзкa c изпрaтeнитe oт НCO пиcмa дo oтгoвoрнитe инcтитуции зa oгрaничaвaнe нa дocтъпa нa грaждaни дo пaрк "Рoceнeц" и нacтoя зa oтмянa нa тeзи пиcмa.

Тoвa cтaвa яcнo oт прeccъoбщeниe oт прeзидeнтcтвoтo.

Държaвният глaвa oткривa прeдвидeнaтa в зaкoнa cъглacувaтeлнa прoцeдурa във връзкa c ocтaвкaтa нa нaчaлникa нa НCO.

Разпореждането на шефа на НСО стана повод премиерът Бойко Борисов да даде днес втори извънреден брифинг заедно с министрите на вътрешните работи, транспорта и отбраната, на която изчете заповед на НСО, с която се нарежда на Морска администрация да спре плаването в района на Росенец до 15 септември.

"Заповедта е подписана от ген. Станчев, назначен от президента Радев! И какво ще излезе? Правителството изпълнява заповед да охранява Доган!", разгневи се Борисов и обвърза заповедта на НСО с планираното за утре „масово плажуване край Росенец“.

Писмото на НСО до Морска администрация е от вчера.

Борисов заяви, че ще възложи на вицепремиера Красимир Каракачанов да провери дали е възможно правителството да не се изпълни заповедта на НСО за охрана на морето край Росенец. "Да се намери законова форма, ако трябва среща с началника на НСО, да оттегли заповедта", заяви Борисов.

"Днес ни е толкова важен ден заради чакалнята за еврозоната, а ние хабим толкова енергия! МВР нека вземе необходимите мерки. Партиите да се пазят от провокации. И гражданският, и етническият мир е важен. Пак нас ни изтъпанват. Не е честно!", каза Борисов.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар