Неделя, 09 Август 2020

Събота, 11 Юли 2020 14:06

Втори сблъсък на „Росенец“ (ВИДЕО)

Втори сблъсък настъпва на плажа в лесопарк „Росенец“, след като протестиращите срещу резиденцията на ДПС нахлуха на плажа и се заканиха да ходят там всеки ден до края на лятото

Хората на Христо Иванов от „Да, България“ успяха да стигнат до ивицата по алтернативен маршрут, който бе осигурен от силите на реда след сблъсък между тях и местната управа на Бургас.

При щурма на плажа обаче само сантиметри деляха демонстрантите от симпатизантите на ДПС и само ламаринената ограда възпрепятства съприкосновение между тях.

„България!“ „Мафия“ скандират сините. И настояват за постоянна отмяна на блокадата към плажа, не само сега, а по принцип, като твърдят, че това е общинска собственост, която няма как да бъде продадена на частни лица.

Полицаите в парка са стотици. Линейки също са разположени в района.

Протестиращите запяха химна след заявката всеки ден да са там до извоюване на целта им ивицата да се върне на гражданите.

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 11 Юли 2020 14:06
  „Ди Цайт“: Новите блокади увеличават натиска върху правителството

  Гражданите на София са вече четири седмици на улиците. Те призовават правителството да подаде оставка. Броят на блокираните кръстовища расте, се казва в анализ на германското издание „Ди Цайт“

 • Събота, 11 Юли 2020 14:06
  Западните медии все по-безпощадни към Борисов и управлението

  „Франс прес“ и „Шпигел“ отразяват подробно протестите в България

   

 • Събота, 11 Юли 2020 14:06
  Блокирани остават трите възлови кръстовища в София

  Трите възлови софийски кръстовища - на Орлов мост, пред Ректората на СУ „Св. Климент Охридски“ и в т. нар "триъгълник на властта" остават блокирани от протестиращи, които настояват за оставките на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

  Въпреки проливния дъжд недоволните от властта останаха в палатковите лагери през цялата нощ. Около 30 души, предимно млади, разказаха пред репортер на БНР, че нощта на Орлов мост е преминала спокойно. Имало е опит за провокация от младеж, приближил се до палатковия лагер и отправял обидни квалификации към протестиращите. Стигнало се е до повишаване на напрежението, но конфликтът е бил бързо потушен:

Оставете коментар