Вторник, 29 Септември 2020

Вторник, 21 Юли 2020 18:57

Корнелия Нинова: Изчерпано управление, делегитимиран парламент

"Гласуването на вота на недоверие днес показа, че правителството на Борисов и присъдружните му партии докрай ще отричат реалността в името на властта. За нас това управление е изчерпано. Този парламент е делегитимиран и не представлява мнозинството български граждани и тяхното желание за промяна. За нас оттук нататък единствена цел на Народното събрание да остане да работи може да бъде само ускорено приемане на машинното гласуване, за да се гарантират честни избори и след това разпускането му." Това каза председателят на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията.

По нейните думи на вота се е видяло, че Обединените патриоти и ГЕРБ си пазят властта на всяка цена, докато "Воля" се е изтъргувала за пореден път, знаейки, че няма да бъде в следващия парламент. "Много интересна беше позицията на ДПС - за пръв път в историята на всички вотове, те не взеха отношение в дебата, вероятно изчаквайки как ще се развие въпросът с тримата посочени от премиера Борисов техни министри", коментира Нинова.

"Нашата позиция е категорична и ясна - изчерпано управление, делегитимиран парламент. Продължаваме да подкрепяме протестите и да настояваме за оставката на правителството. Приемане на машинното гласуване в ускорени срокове и разпускане на парламента", завърши лидерът на левицата.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Крум Зарков: БСП ще бъде готова с конкретни предложения за промени в съдебната система

"Има едно неоспоримо следствие от този протест вече - въпросът за съдебната система отново ще бъде на дневен ред. В предстоящите избори всяка партия ще бъде принудена да представи своята визия - какво трябва да се случва оттук нататък". Това каза Крум Зарков, зам.-председател на ПГ на "БСП за България", пред медиите. Той е категоричен, че оставките на правителството и на главния прокурор обаче са условие, без което не може.

"БСП ще бъде готова със своите конкретни предложения. Лесни решения обаче няма. Ние ще продължим да работим и ще излезем с наша обща позиция за това какво трябва да се промени и как", каза още Зарков.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 21 Юли 2020 18:57
  Румен Радев: Ще внеса моите предложения за промени в Конституцията след избори

  Никога не съм снемал подкрепата си от г-жа Нинова, заяви президентът.

  Моите критики са към тези, които ни управляват неефективно. Не се меся в делата на никоя партия, но и не допускам някой да се меси в моите дела. България е вече в криза - политическа, здравна, икономическа, но най-голяма е управленската. Управлението ежедневно ни тласка към безпътицата. Това заяви президентът Румен Радев след посещението си в БАН днес.

  Според държавния глава България пропада и става негативен герои в световното медийно пространство, губи легитимност във вече всички международни институции. На това трябва да се сложи край. Край с честни предсрочни избори, заяви президентът и подчерта, че е необходим дебат за нов обществен договор.

 • Вторник, 21 Юли 2020 18:57
  Цветанов: Борисов не ми е близък родственик, ГЕРБ не е мое семейство

  Това, че навремето съм посвещавал времето и усилията си на ГЕРБ, не означава, че ГЕРБ са моето семейство. Така че няма как в Борисов да намирам, да виждам близък родственик.

 • Вторник, 21 Юли 2020 18:57
  Петър Витанов: Европа гледа случващото се в България с широко отворени очи

  ”В глобалния свят, в който живеем, нещата няма как да останат скрити. Благодарение на това и на нашите усилия в ЕП Европа вече гледа с широко отворени очи случващото се в България. Подкрепата към исканията на протестиращите е отчетлива и идва от все по-широки кръгове от европейското общество”, заяви Витанов в предаването „Думата е ваша“ по БСТВ.

Оставете коментар