Петък, 14 Август 2020

Сряда, 29 Юли 2020 15:29

Борисов пак на инспекции вместо в парламента

Този път премиерът инспектира строежа на „Балкански поток“, на участък от АМ „Хемус“ и пречиствателна станция във Варна

 

 

Премиерът Бойко Борисов инспектира строежа на газопровода „Балкански поток" в 44-километровия участък в област Търговище. „За да няма спекулации, да кажем, че ние си строим българската газова връзка", обясни той в пряко включване във Фейсбук.

Борисов изтъкна, че в страната продължават да се изграждат огромни инфраструктурни обекти.

„Десетилетия наред се говореше, че България ще бъде диверсифицирана ще може да получава американски, азерски, катарски, израелски и всякакъв друг газ. Сега това е факт. Не бъдеще време, а факт. Във всички посоки се вижда българската газопреносна система. Аварията дойде от това, че тръбите са над 20-годишни“, посочи Борисов.

„Трябва да видят българите какви огромни строежи се правят в момента“, допълни той.

Премиерът попита и как върви ремонтът на аварията на газопровода с Гърция и му беше обяснено, че аварията е отстранена ще има пиково потребление на газ в Гърция.

„Нека българите видят какви огромни инфраструктурни строежи се правят в момента", призова министър-председателят.

Той разгледа археологически разкопки в района на 44-километровия участък от „Балкански поток“ на територията на общините Разград и Търговище и посочи, че археолозите са в момента по магистралите и по газовите обекти.

„Когато я направим тази тръба, всякакъв газ ще минава оттук", категоричен бе премиерът. „Много съм благодарен, ако не сте вие бързо да работите, нищо няма да стане“, обърна се той към един от археолозите.

„След няколко месеца всичко отново ще бъде в жито“, допълни Борисов.

По повод отравянето на р. Марица край Димитровград, което спря водата на 48 населени места, Борисов увери, че днес водата ще бъде пусната.

След като инспектира строителството на "Балкански поток", Бойко Борисов инспектира и строителството на магистрала "Хемус". Той констатира със задоволство, че участъкът вече е тресиран и започва полагане на асфалт.

„Всичко това се прави за младите хора. (…) В момента атакуваме Севера и Северозапада с инфраструктура", каза премиерът по повод изграждащите се мостови съоръжения.

По време на инспекцията Борисов свойски разговаря и с работниците: „Здравейте. Как сте? Почивка малко? Така трябва, сега е време за обяд".

„Това ми е много приятна изненада. Вижте каква гледка се открива. Голям напредък има тук. Преди беше един хълм. Заслужаваме да ни викат „Оставка" щом правим такава работа ", заяви Борисов, след като премина през един мост на трасето.

С постановление на Министерския съвет от вчера правителството осигури 81 421 062 лв. С тях ще се направят разплащания за извършващите се в момента строително-монтажни работи на 16,3 км от автомагистрала „Хемус“ в участъка между Буховци и Белокопитово на територията на областите Шумен и Търговище.

Завършването на отсечката по договор е през 2021 г., но екипите работят изключително мобилизирано и в случай че не възникнат допълнителни затруднения, е възможно строителството да приключи и по-рано от предвиденото, съобщават от правителствената информационна служба.

В момента по „Хемус“ се строи от пътен възел Боаза до разклона Ловеч-Плевен, в подготовка е и изграждането на автомагистралата от двете страни на Велико Търново.

Премиерът Борисов инспектира и съоръженията за пречистване на вода край Варна. Работниците там го посрещнаха с аплодисменти.

„Всичкото това отиваше в морето, това е огромна станция, с която пречистваме всичко и може да се каже, че във Варненския регион морето е идеално за къпане. Сега на цялото Черноморие има 50 пречиствателни станции. Това е добре и за бизнеса, и за хората“, добави той.

„Магистралата върви, огромни отсечки са на асфалт, газопроводите се работят навсякъде и считаме, че заслужаваме да ни харесват", заключи Борисов.

Медия

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар