Петък, 14 Август 2020

Петък, 31 Юли 2020 09:23

И днес ключови кръстовища в София са блокирани

Спряно е движението пред Министерски съвет, Орлов мост остава затворен

 

 

Блокирано е движението пред президентството от протестиращи срещу правителството. Втора поредна сутрин кръстовището на Орлов мост в столицата остава затворено.

Остава затворено движението в отсечката между бул. "Васил Левски" и Орлов мост. Там има полиция, която отклонява сутрешния трафик.

Хора казаха, че до момента няма инциденти, през нощта също не е имало инциденти само е имало случай на вандалщина, на която полицията е реагирала, но тя не е била свързана с протеста, напротив, протестиращите са сигнализирали на полицията, която е около тях, че има проблем.

Остават исканията за оставка на главния прокурор, на премиера Бойко Борисов, както и на правителството.

На Орлов мост се намират Красимир Димитров, който е директор на дирекция "Аварийна помощ и превенция" към Столичната община, както и Тони Тодоров от СДВР, зам.-директор на "Охранителна полиция", предава БНР.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Те са при хората, за да ги помолят да могат да пускат поне градският транспорт, защото по думите на Красимир Димитров от Столичната община, градският транспорт се движи с огромно закъснение, автобусите и тролеите също трябва да минават през Орлов мост.

Красимир Димитров обясни, че целта е градският транспорт да започне да се движи през възлови места в града:

“Възловото място е Орлов мост, тъй като много линии се пресичат тук и е изключителен проблем за градския транспорт. Дори да ги пренасочим закъсненията са 20-30 мин. Резултатът е нулев, нямаме краен срок, преговаряме. Този протест не е регламентиран, не е заявен в Общината, нямаме изявен отговорник, с който да водим някакви преговори, това е трудност в нашата работа“.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 31 Юли 2020 09:23
  Калоян Паргов: Госпожо Фандъкова, не може да минете инкогнито през бурята, която бушува в София повече от месец

  Госпожо Фандъкова, не може да минете инкогнито през бурята, която бушува в София повече от месец. Вашата работа не е да отправяте призиви, а да управлявате града. С тези думи лидерът на БСП – София Калоян Паргов, който е и председател на групата на социалистите в СОС, задочно се обърна към столичния кмет.

 • Петък, 31 Юли 2020 09:23
  Цветанов: Кадрите с пачките пари в спалнята на премиера са достоверни. Борисов няма да подаде оставка

  „Мисля, че днес на Борисов му е важен ден в Народното събрание и той трябва да отиде. Но не знам дали ще го направи. Днешното му отиване в парламента ще е с нежелание“

 • Петък, 31 Юли 2020 09:23
  Протестиращи посрещнаха депутатите пред НС с яйца и домати

  И днес продължават протестите с искане за оставката на правителството и на главния прокурор.

  В столицата остават блокирани трите възлови столични кръстовища - Орлов мост, пред Ректората на СУ и на площад „Независимост“ в т.нар. триъгълник на властта.

  И бул. „Дондуков“ остава блокиран от майките от „Системата ни убива“.

  Протестиращи се събраха и край Народното събрание преди днешното извънредно заседание на депутатите.

  Демонстрантите - няколко десетки, посрещнаха народните избраници с яйца и домати и с викове "Оставка!".

  Полицейското присъствие в района е засилено. 

Оставете коментар