Вторник, 29 Септември 2020

Понеделник, 03 Август 2020 11:18

Протестът на майките от „Системата ни убива“ продължава

Те твърдят, че са били неправомерно задържани в събота, а полицаите са бутали и блъскали децата им

 

Кръстовището пред Ректората на Софийския университет е блокирано вече повече от денонощие от майките от инициативата "Системата ни убива“. Причина за блокадата им се оказа недопускането от полицията на буса им до палатковия лагер на „Орлов мост”. Вчера пък социалният министър Деница Сачева определи действията на майките като политическа провокация.

 „На улицата сме заради Деница Сачева. След като стана министър, тя тръгна срещу всичко, което ние сме постигнали след години борба в името на нашите деца”, каза една от протестиращите – Вера Иванова пред Нова телевизия.

„Тя се появи по медиите с платените организации – тези, които са на държавни субсидии. Казаха колко е хубав животът и социалната политика. Какво правя аз тогава във всички работни групи? Работа на майките ли е ние да оправяме системата, след като се дават толкова пари за субсидии на хора, които толкова много работят?", коментира тя.

Winbet - победата е емоция! (18+)

„Представителните организации не вършат нищо. През 2018 г. с изненада разбрах, че те получават субсидии”, посочи друга от майките от "Системата ни убива" - Венелина Казанджиева.

„В събота, в опита ни да достигнем до „Орлов мост” повече от 20 часа бусът ни беше блокиран”, каза Вера Иванова.

„Бяхме неправомерно задържани, а на сутринта полицаите посегнаха на децата ни. Блъскаха ги, бутаха ги и ги удряха. Това никога не се е случвало, полицията винаги ни е подкрепяла. Искаме незабавна оставка на полицаи Николов”, посочи още тя.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 03 Август 2020 11:18
  100 000 на бунт срещу Лукашенко

  Над 100 хиляди души в Беларус излязоха на протест срещу преизбирането на дългогодишния президент Александър Лукашенко, съобщи ДПА.

 • Понеделник, 03 Август 2020 11:18
  Ден 80! Въпреки дъжда, хората зоват: Вървете си, лоши сте!

  Ден 80 на антиправителствените протести! Въпреки дъжда, хората вече са на триъгълника на властта и скандират ”Оставка”. На него стана ясно, че шефът на МВР Христо Терзийски е написал до ЕК, че протестиращите са напръскали журналистите с лютив спрей, което възмути за пореден път хората. Какво се случи на площада хронологично:

  21, 21 часа: Всички изслушаха химна на Рупублика България и се разотидоха.

  21, 10 часа:

  Професор Велислав Минеков алармира, че отново се наблюдава активно придвижване на полицейски сили към София.  Адвокат Николай  Хаджигенов  пък коментира избора на Евгени Иванов за член на ВСС от прокурорите.  Оратор коментира изказванията на Цвета Караянчева от днес.

 • Понеделник, 03 Август 2020 11:18
  Сблъсъци между протестиращи и полиция на протеста снощи

  Към полунощ страстите около Народното събрании се успокоиха.

Оставете коментар