Вторник, 29 Септември 2020

Сряда, 05 Август 2020 12:31

Започна Националната конференция на ГЕРБ (НА ЖИВО)

Започна Национална конференция на ГЕРБ. Тя се провежда в София Тех Парк. Пред форума ще говори и премиерът и председател на ГЕРБ Бойко Борисов.

Форумът води кметът на Враца Калин Каменов, избран с най-голяма подкрепа още на първия тур на местните избори.

Калин Каменов призова присъстващите да бъдат смели, отговорни и единни и да не позволяват гласа и освиркванията на протестиращите да заглушават техния собствен. Той заговори, че се прави опит за превръщане на здравната криза в политическа. „Затова сме се събрали днес, за да заявим, че искаме стабилност и предвидимост“, заяви той и призова партията да излезе от ситуацията по-единна.

„Бъдете смели и не позволявайте гласът ни да бъде заглушен от свирките и виковете на онези, които няма да носят отговорност. Някои от тях ще си заминат за държавите, в които живеят, а други избягат от отговорност и ще останем ние, които сме доказали, че можем да сме отговорни и няма да оставим държавата да върви назад. Във Враца заварих разбит и разкопан град и ми трябваше цял мандат, за да го вдигна на крака и да привлечем инвеститори, така че сме сочени като един от добрите примери. Изградили сме път просперитет с нашия труд и затова трябва да се гордеем, да сме смели и единни“, каза Калин Каменов.

Кметът на община Дулово д-р Юксел Ахмед, който ръководи града трети мандат, говори за единството на нацията, без оглед на религия и етнически признак.

После Калин Каменов даде думата на лидера на СДС Румен Христов.

„Предстоят избори и те отново трябва да бъдат спечелени от десницата, защото предстои пълноценното членство на България с участието ни в Еврозоната и Шенген. Има ли гаранция, че при назначаване на служебно правителство ще се спази Конституцията, има ли гаранция, че няма да се правят опити да се удължава мандат?“, заяви в своето изявление лидерът на СДС Румен Христов. Той се обърна към метежниците и добави, че когато говориш за алтернатива, трябва да я покажеш, а това до момента не се е случило. Христов призова всички десни партии трябва да се обединят, за да върви България напред в европейския си път.

Борисов пристигна, след като Каменов вече беше започнал да говори. Плътно зад него бе Севдалина Арнаудова, за която по-рано сутринта се разбра, че е напуснала поста си в Министерския съвет, за да се върне работа в централата на ГЕРБ.

Борисов се устреми към мястото си на първия ред под възгласи: „Бойко, Бойко!“

В събитието участват членове на партията от цялата страна, сред които депутати, министри, общински съветници, областни и общински ръководители и кметове на населени места.

Видеоизлъчването от конференцията е осигурено от ГЕРБ, а сигналът се предоставя на медиите.

 

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 05 Август 2020 12:31
 • Сряда, 05 Август 2020 12:31
  Карадайъ: Атаката срещу ДПС говори за безидейност

  От ДСП са възмутени от посегателството върху сградата им по време на протестите

 • Сряда, 05 Август 2020 12:31
  Румен Радев: Ще внеса моите предложения за промени в Конституцията след избори

  Никога не съм снемал подкрепата си от г-жа Нинова, заяви президентът.

  Моите критики са към тези, които ни управляват неефективно. Не се меся в делата на никоя партия, но и не допускам някой да се меси в моите дела. България е вече в криза - политическа, здравна, икономическа, но най-голяма е управленската. Управлението ежедневно ни тласка към безпътицата. Това заяви президентът Румен Радев след посещението си в БАН днес.

  Според държавния глава България пропада и става негативен герои в световното медийно пространство, губи легитимност във вече всички международни институции. На това трябва да се сложи край. Край с честни предсрочни избори, заяви президентът и подчерта, че е необходим дебат за нов обществен договор.

Оставете коментар