Сряда, 30 Септември 2020

Четвъртък, 06 Август 2020 09:18

Без напрежение премина протестът в София, блокадите остават

Антиправителствените протести продължават, съобщава БНР. Блокирани заради палатковите лагери остават кръстовищата на Орлов мост, при Софийския университет и при Президентството.

Там има няколко палатки. Намиращите се в тях 5-6 човека заявиха, че нощта им е минала спокойно и няма да се откажат от исканията си за оставка на цялото правителство и на главния прокурор.

Движението по бул. "Дондуков" е свободно. Свободно е и кръстовището на бул. "Г.С. Раковски" и ул. "Съборна".

Без сериозни нарушения на обществения ред приключиха протестните действия в столицата. Няма задържани. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Традиционното шествие снощи бе от пл. „Независимост“ до Орлов мост.

Полицията отново призовава участниците в протестните действия да спазват обществения ред и да не се поддават на провокации.

В късния следобед на 28-ия ден на протеста лятна буря отнесе част от палатковия лагер на майките от “Системата ни убива” пред Софийския университет, но за минути лагерът беше възстановен. Майките се заканиха да пренощуват в микробуса си, съобщава БГНЕС.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

“Днес следобед заваля дъжда, задуха вятър, имахме около час, може би малко повече валя постоянно, и малко ни поразвали лагера”, разказа Венелин от лагера, който е на Орлов мост. Той посочи, че възстановяват палатките си. “Мисля, че ще се справим бързо, достатъчно хора има, ще възстановим нещата, и продължаваме до постигане на нашите цели”, посочи мъжът.

Протестиращите заявиха, че не приемат варианта премиерът Бойко Борисов да се оттегли, а правителството и Народното събрание да продължат да работят.

Протестите продължават и в страната, вчера недоволните от управлението в Русе блокираха възлово кръстовище. В продължение на час те периодично спираха за кратко движението по бул. „Христо Ботев”, в района на бившия завод за печатни платки. Във Варна трети ден остава блокирано от палатков лагер кръстовището до сградата на общината.

 

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар