Сряда, 30 Септември 2020

Понеделник, 10 Август 2020 21:40

Ден 33: Протестиращи струпаха книги пред МС, блокираха и бул. "Дондуков"

В 33-ия пореден ден на антиправителствени протести на столичния площад "Независимост" се събраха стотици граждани с искания за оставки на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.

Блокиран е бул. "Дондуков" и протестиращите заявяват намерението си тази блокада да остане за постоянно, предаде БНР.

В "триъгълника на властта" е спокойно. От сутринта там вече са разположени и палатките на протестиращите майки от "Системата ни убива", които бяха пред Ректората на Софийския университет "Св. Климент Охридски", но решиха да преместят лагера си "в знак на добра воля" и да се присъединят към съмишлениците си пред Министерския съвет. 

Протестиращите посочиха, че са очаквали днес премиерът Бойко Борисов да подаде оставка, но той не отговори на това очакване, а заяви, че той пък иска оставката на президента Румен Радев. Те определиха това като провокация.

В пространството пред президентството е разпънат транспарант с надпис "Съединението прави силата", като чрез него демонстриращите срещу властта призовават желаещите да станат координатори на протеста да потърсят информация във фейсбук групата. 

Пред сградата на Министерския съвет протестиращите струпаха книги, предназначени за премиера Борисов.

Ето какво коментираха пред БНР недоволни от властта хора, отишли на протеста:

"Склонни сме според неговите мнения, които се променят всеки един миг, и ние да променяме нашите решения. Това означава да действаме спрямо неговите решения и неговите резултати и ние по същия начин да имаме контрадействие".

"Блокадите не ми пречат. Почти не идвам тук, но подкрепям протестиращите".

"Също ги подкрепям".

"Явно е доста нахален господин Борисов".

"Бойко Борисов с това безочие... Какво повече трябва да стане, за да си даде оставката".

 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 10 Август 2020 21:40
  Замеряха с яйца Караянчева в Благоевград

  Председателката на парламента говорила кой как да се вози не като парламентарист, а като активист на ГЕРБ

 • Понеделник, 10 Август 2020 21:40
  Ден 80! Въпреки дъжда, хората зоват: Вървете си, лоши сте!

  Ден 80 на антиправителствените протести! Въпреки дъжда, хората вече са на триъгълника на властта и скандират ”Оставка”. На него стана ясно, че шефът на МВР Христо Терзийски е написал до ЕК, че протестиращите са напръскали журналистите с лютив спрей, което възмути за пореден път хората. Какво се случи на площада хронологично:

  21, 21 часа: Всички изслушаха химна на Рупублика България и се разотидоха.

  21, 10 часа:

  Професор Велислав Минеков алармира, че отново се наблюдава активно придвижване на полицейски сили към София.  Адвокат Николай  Хаджигенов  пък коментира избора на Евгени Иванов за член на ВСС от прокурорите.  Оратор коментира изказванията на Цвета Караянчева от днес.

 • Понеделник, 10 Август 2020 21:40
  Sputnik: Управляващата мафия в България нарича протестиращите „измет” и „стадо”

  Поредната унизителна за България в световния новинарски обмен – „Sputnik“излезе с коментар, че управляващата мафия у нас нарича протестиращите „измет“ и „стадо“, пише Narod.bg.

Оставете коментар