Сряда, 30 Септември 2020

Понеделник, 14 Септември 2020 18:11

Корнелия Нинова: Хората ми повярваха, че се боря с корупцията. БСП е консолидирана, нямам право на повече грешки!

Чувствам огромна отговорност. Ако в първия си мандат съм правила грешки, във втория нямам право!

Това заяви избраната в пряк вот за председател на БСП Корнелия Нинова пред БТВ в предаването "Лице в лице".

Отделях повече време на политиката в София, отколкото на срещите с хората по места, но голяма грешка, която да се отрази на образа на БСП, не съм правила, каза Нинова в отговро на въпрос за грешките.

Мафията и задкулисието са около властта, там се дават обществени поръчки, подчерта тя.

За обвинението на Елена Йончева, че не води истинска битка с мафията и не е подписала сигнала ѝ срещу Борисов, Нинова разказа: "Време е да кажа истината, и показа десетки сигнали, подписани от нея до главния прокурор и до европейските институции. Само един сигнал го няма. Не излиза нито от групата, нито от партията. Не съм отказала нито един подпис под сигнал за корупцията. За Елена положихме много усилия, дадохме много пари за нея, за филмите й, за охраната й. Но Елена сама не пожела да подпишем нейния сигнал, защото бил нейно журналистическо разследване".

Хората ми повярваха, че водя наистина битка с корупцията. Отговорът го даде партията. Всеки може да ме критикува. Повече от 80% от гласувалите в партията, при активност близо 70% , показаха, че ми вярват и искаме да продължим по същия начин.

Партията е консолидирана, подчерта тя. Вярвах, че след този вот моите опоненти ще спрат с атаките, четири години не спряха, сега видяха какво иска партията.

Тя не даде отговор на въпроса с кого ще продължи да ръководи партията и кои ще бъдат нейните заместници.

Ще влезем и ще е регистрираме за кворум в парламента, само когато се гласува за машинното гласуване. Край! БСП повече няма да легитимира този парламент! Борисов иска само да печели време през дебати за конституцията, каза Нинова и подчерта, че не вярва на нито една дума на Борисов. 

БСП ще влезе във властта през официалния вход, а не като патерица на някой друг. На предложението за експертен кабинет, Нинова каза: НЕ! Това е моделът на Борисов, няма да участваме. Ще има ред в държавата и разделение на властите! Трябва да има върховенство на закона. Борисов разгради социалната държава.

Стоим зад исканията на протестиращите за оставка на Борисов и главния прокурор, каза още лидерът на БСП.

Медия

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 14 Септември 2020 18:11
  Нинова вика Борисов в парламента да обясни за F-16

  Премиерът Бойко Борисов и министърът на отбраната Красимир Каракачанов да дойдат в парламента и да обяснят за вчерашните си разговори с американските “Локхийд Мартин” за закупуване на още осем F-16 без това да е било съгласувано с Народното събрание. За това настоя лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

  Вчера изненадващо от медиите разбрахме за среща на премиера с “Локхийд Мартин”, за водени разговори за закупуването на нови осем самолета F-16. Нещо повече - от съобщението става ясно, че Министерство на отбраната вече е пуснало писма-заявки за проучване на възможностите за купуване на нови три радари и друго високотехнологично оборудване. Тази информация поражда много въпроси, на които държим днес да поканите министъра и премиера и да отговорят - за какви параметри на сделката става дума, кога се предвижда и в какъв срок, предвижда ли бюджета за 2020 година тези средства. Предвиждат ли петте милиарда лева, които премиерът изтегли, тези сделки, пита Нинова.

 • Понеделник, 14 Септември 2020 18:11
  БСП от цялата страна с призиви към отцепниците да напуснат незабавно парламента

  Незабавното оттегляне от парламента на депутатите, напуснали парламентарната група на БСП вчера, поискаха партийни организации от избирателните райони на шестимата.

   

 • Понеделник, 14 Септември 2020 18:11

Оставете коментар