Сряда, 30 Септември 2020

Сряда, 16 Септември 2020 10:24

БСП иска отстраняване на Веселин Марешки от поста зам.-председател на Народното събрание

БСП иска отстраняване на Веселин Марешки от поста зам.-председател на Народното събрание.

Това бе заявено с остра декларация на ПГ на БСП, прочетена от Кристиан Вигенин, в момента зам-председател на НС.

Преди това депутатите от „Воля“ направиха декларация в парламента в защита на лидера си Веселин Марешки.

Те носят бели тениски с надпис „Аз съм Марешки“ в подкрепа на председателя на „Воля“, който получи 4-годишна ефективна присъда за рекет и изнудване.

„Долу ръцете от Веселин Марешки“, каза емоционално Пламен Христов от трибуната в компанията на почти цялата парламентарна група на „Воля“.

 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 16 Септември 2020 10:24
  Нинова вика Борисов в парламента да обясни за F-16

  Премиерът Бойко Борисов и министърът на отбраната Красимир Каракачанов да дойдат в парламента и да обяснят за вчерашните си разговори с американските “Локхийд Мартин” за закупуване на още осем F-16 без това да е било съгласувано с Народното събрание. За това настоя лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

  Вчера изненадващо от медиите разбрахме за среща на премиера с “Локхийд Мартин”, за водени разговори за закупуването на нови осем самолета F-16. Нещо повече - от съобщението става ясно, че Министерство на отбраната вече е пуснало писма-заявки за проучване на възможностите за купуване на нови три радари и друго високотехнологично оборудване. Тази информация поражда много въпроси, на които държим днес да поканите министъра и премиера и да отговорят - за какви параметри на сделката става дума, кога се предвижда и в какъв срок, предвижда ли бюджета за 2020 година тези средства. Предвиждат ли петте милиарда лева, които премиерът изтегли, тези сделки, пита Нинова.

 • Сряда, 16 Септември 2020 10:24
  БСП от цялата страна с призиви към отцепниците да напуснат незабавно парламента

  Незабавното оттегляне от парламента на депутатите, напуснали парламентарната група на БСП вчера, поискаха партийни организации от избирателните райони на шестимата.

   

 • Сряда, 16 Септември 2020 10:24

Оставете коментар