Неделя, 19 Ноември 2017
Сряда, 07 Декември 2016 11:01

Корнелия Нинова върна мандата за съставяне на правителство

Няма да се възползвам от тази възможност, заяви лидерът на БСП

БСП също не пожела да състави правителство в рамките на 43-ото Народно събрание. Както се очакваше, лидерът на социалистите Корнелия Нинова веднага върна мандата след получаването му от президента Росен Плевнелиев. Самата процедура продължи едва 3-4 минути.

„Няма да се възползвам от възможността да представя състав на Министерския съвет”, заяви Нинова. В петък това направи и ГЕРБ.

Според Конституцията президентът ще връчи проучвателен мандат на трета политическа сила, избрана от него. Най-вероятно това ще бъде Реформаторският блок. Плевнелиев изрази надежда, че този път ще бъде съставен кабинет. Ако това обаче не стане, ще трябва да се назначи служебно правителство.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 07 Декември 2016 11:01
  Бунтът срещу Нинова тръгва от "Санкт Петербург" в Пловдив

  Бивши депутати и милионери от БСП се събират днес на тайна сбирка в хотела на Георги Гергов

 • Сряда, 07 Декември 2016 11:01
  Виден олигарх, Румен Овчаров и Ани Ананиева стоели зад смешния опит за атака срещу Корнелия Нинова на миналия пленум на БСП

  Предстои да видим дали подмолният план на Бойко Борисов, да си избере свое ръководстово начело на червената партия, ще се увенчае с успех.

  „Светата троица“, както ги наричат с усмивка на „Позитано“ 20, Румен Овчаров, Ани Ананиева и виден олигарх са основните двигатели в неуспелия и комичен пуч срещу Корнелия Нинова на изминалия пленум на БСП, научи BIG5.BG от свои перфектни източници от партийните редици.
  Нека припомним, че на пленума бившият енергиен министър в правителството на Жан Виденов Румен Овчаров, нападна лидера на БСП с думите, че тя (Нинова бел.ред) не била на умната.

  Ясно е, че Овчаров от години се изживява за мозъчен тръст, но все прави грешката да си мисли, че БСП на която той стана член преди години за да бъде министър в нейно правителство, е АЕЦ „Козлодуй“ или „Риск инженеринг“. Да, ама не г-н Овчаров, коментират помежду си членове на НС на БСП.

 • Сряда, 07 Декември 2016 11:01
  Валерия Велева: Бунт срещу Корнелия Нинова!?! Забравете!

  Самозалъгват се, че е възможно да отнемат лидерството ѝ, че могат да отслабят влиянието ѝ в партията, да засенчат тази емоционална връзка, която вече е изградена между нея и обикновените социалисти

Оставете коментар