Събота, 21 Април 2018
Сряда, 07 Декември 2016 11:01

Корнелия Нинова върна мандата за съставяне на правителство

Няма да се възползвам от тази възможност, заяви лидерът на БСП

БСП също не пожела да състави правителство в рамките на 43-ото Народно събрание. Както се очакваше, лидерът на социалистите Корнелия Нинова веднага върна мандата след получаването му от президента Росен Плевнелиев. Самата процедура продължи едва 3-4 минути.

„Няма да се възползвам от възможността да представя състав на Министерския съвет”, заяви Нинова. В петък това направи и ГЕРБ.

Според Конституцията президентът ще връчи проучвателен мандат на трета политическа сила, избрана от него. Най-вероятно това ще бъде Реформаторският блок. Плевнелиев изрази надежда, че този път ще бъде съставен кабинет. Ако това обаче не стане, ще трябва да се назначи служебно правителство.

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 07 Декември 2016 11:01
  Проф. Иво Христов: Политическата система на прехода е окончателно износена

  Проблемът на България не е в наличието на повече политически партии, а че те не представляват интересите на българските граждани. Политическата система на прехода е окончателно износена. Това каза социологът проф. Иво Христов от БСП в пред БТВ. „Партията е средство, което не може да смени системата. Ако системата не се смени - нищо няма да се промени в страната ни. Само рухването на сегашния порядък може да доведе до нов, но трябва да се помогне за това“, добави той. „Проблемът на корупцията не е външен, а основен скелет на структурата на политическия и икономическия живот в България. Ако я премахнете цялата структура ще рухне. В този случай много хора ще станат излишни“, прогнозира социологът.

  „Трябва да се търсят точки на съприкосновение с Русия“, категоричен бе проф. Христов. „Светът е на ръба на война. Всяко мълчание или съпричастие допринасят това да се случи. Трябва да изберем страна. Ударите в Сирия са абсолютно незаконни и противоречат на принципите на правото и на ООН. Сирийският народ и древната им земя стана изкупителна жертва на глобалното противопоставяне на великите сили“. По думите му апетити представляват големите залежи на природен газ в района. „Световният хегемон губи позиции и е решил да спре това“, каза още проф. Христов.

 • Сряда, 07 Декември 2016 11:01
  Валери Симеонов създал СКАТ с парите на бургаска пирамида

  По-голямата част от парите за кабеларката дошли от "Популярна банка-Пеков". 

 • Сряда, 07 Декември 2016 11:01
  Кирил Добрев: Областната структура на АБВ иска да се върне в БСП

  Областната структура на АБВ в Благоевград, заедно с по-голяма част от нейните членове, изявиха желание да бъдат отново част от БСП. Винаги съм смятал, че обединението трябва да става от долу нагоре. На много наши членове и симпатизанти им е омръзнало да са свидетели на коалиции на национално ниво между БСП и БСП, различни само в абревиатурите. Когато хората по места се разбират и искат да работят заедно, трябва да си политически безумец, за да им пречиш. Днес в Благоевград направихме една малка стъпка, която може да се окаже огромен скок в обединението на Лявото в България.

  Кирил Добрев, Фейсбук

Оставете коментар