Събота, 21 Април 2018
Понеделник, 06 Февруари 2017 15:35

Ето как посрещнаха Румен Радев в Германия

Президентът беше приет топло от държавният глава Гаук

Президентът Румен Радев е на посещение в Германия, заедно с първата дама Десислава Радева. Двамата бяха приети топло от държавният глава Гаук, който произнесе и прочуствена реч.

Германия е една от първите страни, които посещавате след избирането Ви за президент. Това е знак за тясна връзка, който ме радва и за който Ви благодаря. Това заяви германският президент Йоахим Гаук, който прие е Берлин българския държавен глава Румен Радев.

Гаук заяви, че с предшественика Радев - президента Плевнелиев - през изминалите години е работил в тясно и изпълнено с доверие сътрудничество. Германският президент изрази надежда, че ще продължи този обмен.

"И знам, че и Федералното правителство взема много присърце приятелството с Вашата страна", заяви Йоахим Гаук.

Посещенията ми в София и Пловдив миналата година са едни от преживяванията по време на моя мандат, за които си спомням с особено голямо удоволствие. Богатството и красотата на българската култура силно ме впечатлиха, а няма да забравя и посещението в Рилския манастир. Впечатлиха ме също така срещите с българите, особено с младото поколение. Много от Вашите сънародници съзнават, че свободата и основните права не са даденост и много от тях продължават да подкрепят с ентусиазъм европейското обединение, каза още Гаук.

 

Оставете коментар