Събота, 21 Април 2018
Сряда, 08 Февруари 2017 13:53

Стефан Кенов след регистрацията на БДЦ в ЦИК: Хората се наситиха на зрелища, който им даде хляб ще управлява дълго

От БДЦ не искат българското училище да възпитава емигранти, а достойни българи

Ще се опитаме да увеличим резултата си от последните местни избори, на които Български демократичен център беше пета политическа сила в страната. Това заяви съпредседателят на БДЦ Стефан Кенов, след като партията подаде документи за регистрация в ЦИК.

"Ще водим позитивна кампания, а основният ни опонент ще е дивашкия популизъм, който ни залива и от дясно и от ляво", посочи Кенов.

"Когато говорим за демографска катастрофа, няма да си пожелаваме да станем девет милиона, а ще настояваме да бъде създадено Министерство по демографските въпроси, което да изготви дългосрочна стратегия за това и да следи за нейното изпълнение. Когато говорим за образование, няма да се ограничим в заплатите на учителите, а ще помислим и за децата си. Ще поискаме пълна ревизия на учебните планове", каза още той.

БДЦ ще настоява за връщането на Родинознанието в клас и за връщането на отпадналите от учебниците части от българската история и литература за сметка на европейската и дори скандинавската.

Кенов добави, че от БДЦ не искат българското училище да възпитава емигранти, а достойни българи.

"Когато говорим за доходи ще кажем само едно - парите трябва да стигнат до хората –  това е което може да вдигне икономиката ни на крака. Хората се наситиха на зрелища, който им даде хляб ще управлява дълго", категоричен е съпредседателят на БДЦ Стефан Кенов.

 

Оставете коментар