Четвъртък, 26 Април 2018
Събота, 06 Май 2017 10:38

Деница Златева: Решението да откажа на Борисов е мое

Най-трудно ще е през септември месец, когато ще сме в активното трио с Естония и Австрия.

Имах лична покана от Бойко Борисов, но му казах, че не мога да приема предложението. Това заяви бившият служебен вицепремиер Деница Златева. Тя уточни, че е член на БСП и решението на ръководството на партията е било левицата да не участва в новото правителство.

Златева отхвърли и предложението, че ще е следващият български еврокомисар. По думите й освен името на следващия комисар, е важен и ресора.

"Ресорите вече са разпределени. Надявам се, че ще се преборим за солиден ресор. Много е важно да имаме бърза номинация".

Деница Златева съобщи, че се подготвят обществените поръчки за кетъринга, хотелите, рекламните материали за председателството ни на ЕС. Сметката показва, че председателството ще глътне около 150 милиона лева.

"На 31 декември 2017 г. срещу 1 януари 2018 г. ще бъде даден старт на председателството. На 11 януари 2018 ще е официалното откриване с концерт в София, а на 2 февруари в Брюксел", обясни Златева.

Според нея най-трудно ще е през септември месец, когато ще сме в активното трио с Естония и Австрия.

"Важно е да започне планирането на националната програма. През юни трябва да бъде представен първия вариант. Ясно е, че един от приоритетите ще са Западните балкани. Темата за европейската интеграция разширяването на ЕС отново ще бъдат поставени за обсъждане", заяви Златева.

Оставете коментар