Четвъртък, 21 Юни 2018
Петък, 12 Май 2017 13:08

Валери Симеонов: Няма да подкрепим предложения от чалга групата на Слави!

Следващата седмица ще има "яко събаряне" на бараки в Слънчев бряг. Ще бъда там с министър Ангелкова. Говорим за плажната ивица, която е държавна, съобщи още в предаването Валери Симеонов.

Обединените патриоти няма да подкрепят законопроекта за мажоритарна система, внесен от ГЕРБ, съобщи Валери Симеонов. „Този вариант, предложен от телевизионна чалга група, няма как да го подкрепим. Не може да има мажоритарен вот в абсолютно мнозинство. Мажоритарен избор в България в този момент би довел до бетонирането на най-големите партии. В най-добрия случай в българския парламент ще има три партии, непропорционалност, ще се стигне и до деформации. Смесена форма с мажоритарен вот, да, но не и в този вариант. Никаква драма няма с ГЕРБ, говорено е още по време на преговорния процес", заяви вицепремиерът Валери Симеонов в предаването „Денят започва“ по БНТ.

Днес най-сетне ще бъде издадена заповед за назначаването на зам.-министрите от квотата на НФСБ – здравеопазването, МРРБ, енергетиката, транспорта, културата и туризма (вече е назначена). Почти всички са от бизнеса, каза още вицепремиерът в предаването. Сред тях са Светлана Йорданова, Павел Тенев, Красимира Първанова, Ангел Попов, Румен Димитров, Ирена Георгиева. Симеонов припомни, че от 1 октомври пенсиите ще са 200 лв. и обясни, че няма как да станат 300 лв., тъй като имат разлика в пропорциите с ГЕРБ. „Постигаме това, което е възможно“, добави той.

Следващата седмица ще има "яко събаряне" на бараки в Слънчев бряг. Ще бъда там с министър Ангелкова. Говорим за плажната ивица, която е държавна, съобщи още в предаването Валери Симеонов.

„Трябва да се вземат спешни мерки срещу уродливото явление преместваеми бараки. Призоваваме общинска администрация да си свърши работата, а не да слугува на нечии интереси“, призова Симеонов. Според него Бургас е един най-престъпните градове в България. „Нямало е голяма групировка, която да ограничава кварталния бизнес. Затова е градът на кварталните мутрички. Препоръчвам на Николина Ангелкова промяна на нормативната концесия за отдаване на концесии. Те са се превърнали в едни касички. Ще бъда безкомприомисен по отношение на изискванията на законите и въобще не ме интересува кой от къде идва. Ще има шоу на плажа на Слънчев бряг другата седмица, така че заповядайте“, каза още Валери Симеонов.

Оставете коментар