Петък, 20 Юли 2018
Понеделник, 17 Юли 2017 11:40

Шок, срам и забава! Ангелкова предлага лов на несъществуващия на планетата Земя вид "тръстиков корморан"!

Тази година България е на път да изгуби от 2 до 3 милиарда лева от своите приходи от туризъм, пише 19 минути

Уволнение на министъра на туризма Ангелкова заради поредни скандални по глупост брошури, които ведомството разпространява поискаха от сдружението Балкани в предаването на Милен Цветков по Нова тв.

Преди време същата екоорганицзация извади дипляни, където страната ни се рекламира с лов на гризли и сьомга, каквито нашата природа не ни е дала - нещо като Скалистите планини от тв клипа на президента за ЧНГ - от неговия екип дойде и Ангелкова.

Сега се оказва, че на любителите на птиците се предлага лов на несъществуващия на планетата Земя вид "тръстиков корморан".

Думата "резерват" е преведена като reservation.

Други названия са преведени буквално от български на английски език, а в речта на Шекспир те са съвсем различни. Най-малката разлика е при розовия пеликан, който в света се нарича white, а не pink.

Грешките са многобройни и не подсказват нито професионализъм, нито отговорност при пилеенето на парите на данъкоплатеца, независимо дали идват директно от хазната или през еврофондовете. Поради тези и други откровени глупости Балкани искат уволнение на министъра заради "некадърност", както те я определят.

От Министерството на туризма ни съобщиха (пред 19 минути бел.ред.), че са направили проверка, която е установила, че има два вида брошури. Едната била държаната от Милен Цветков от периода 2007-2009 г. и не се разпространявала, а другата е от 2012 г. и в нея нямало грешки, което щели да разкажат довечера като право на отговор по Нова.

Водещият обаче спомена нещо много по-важно от брошурите, без да ни цитира, данните на хотелиерите от Слънчев бряг за рекордно ниската заетост на най-големия ни курорт, които 19 минути публикува вчера.

В дискусията беше коментирана и темата, че заради предишния скандал с брошури са били уволнени трима души без отношение към темата, които обаче били читави експерти по мнение на Балкани.

Оттам разказват още, че Министерството не има завиден щат от 100 души, които не е много ясно какво правят при такива ужасяващи резултати и на бранша, и на рекламата му. На всичкото отгоре заплатите им били по-високи от средното равнище в министерствата у нас.

Напомняме, че само преди 3 дни, след публикация на 19 минути, а не след тръгването им из нета, заради снимки на спяща пияна на бар заместник-министърка на туризма, лично премиерът я уволни. Което даде повод за непоискани оценки на 19 минути от "пиарите" на министъра.

Тази година България е на път да изгуби от 2 до 3 милиарда лева от своите приходи от туризъм.

Оставете коментар