Четвъртък, 24 Май 2018
Четвъртък, 24 Август 2017 12:04

НОВ СКАНДАЛ С ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ! „ТРУД“: Законите не важат за вицето!

От 2013 г. СКАТ ТВ не изпълнява решение на ВАС

Вицепремиерът Валери Симеонов, който обяви война на шума от заведения по морето се оказва над законите, пише "Труд". Самият той е съдружник във фирмата СКАТ ТВ, която има хотели в Малко Търново и Златоград.

Още през 2013 година Върховният административен съд се произнася окончателно, че незаконната пристройка към хотел „Панорама“ край Златоград, трябва да бъде съборена.

 

„По делото е установено, че върху съществуваща бетонна плоча на триетажна сграда са изградени бетонни колони свързани с греди в надлъжна и насрещна посока. Върху тях е излята нова бетонна плоча.. Върху нея са поставени метални колони с етажна височина и зидария от итонг между тях. Съществуващата покривна конструкция на сградата е продължена и върху новоизградената постройка. За строежа не са издадени строителни книжа“, пише в решението на ВАС.

До ден днешен обаче незаконната надстройка си стои. Нещо повече – след неправомерното построяване на ресторант е изграден и незаконен плувен басейн към хотелския комплекс „Панорама“ в Златоград.

Сигналът за незаконните строежи на Валери Симеонов бе подаден във вестник „Труд“ от хотелиери, които попитаха не е ли в конфликт на интереси вицепремиерът, след като съдружник в СКАТ ТВ самият той е хотелиер, а в същото време прави проверки по хотели и заведения.

В Народното събрание депутатите в сходни ситуации декларират, че са в конфликт на интереси и не участват в гласуването на закони в сферата на които имат собствен бизнес.

В същото време тази сутрин по bTV патриотът Ангел Джамбазки надълго и на широко обясни как трябва да се води война с незаконното строителство на циганите в българските градове.

По този повод пък Велизар Енчев коментира: "Докато "патриотите" вдигат шум по темата, борецът за "тишина" Валери Симеонов, сам не спазва законите и строи незаконно! Той дори не спазва решенията на ВАС, както става ясно от материала на "Труд". Какво повече да коментираме за морала на Симеонов?!"

Вижте видеото с Джамбазки долу.

Медия

Оставете коментар