Четвъртък, 24 Май 2018
Четвъртък, 31 Август 2017 10:57

Главният секретар на МВР: Родителите на отвлечения Адриан Златков са в шок

Отвличането може да е с различни цели, уточни в ефира Младен Маринов. До момента не е направен опит за контакт с близките. Списъкът на длъжниците на бащата е внушителен

Родителите на Адриан Златков са в шок, контактът с тях е труден. Това заяви пред Нова телевизия главният секретар на МВР Младен Маринов.

Колата на 25-годишния Адриан Златков беше открита вчера изоставена на път в село Герман, където семейството има къща. В автомобила са били личните документи и телефонът на мъжа.

Основната версия, по която полицията работи, е отвличане. Отвличането може да е с различни цели, уточни в ефира Младен Маринов. Той съобщи, че „към момента МВР няма данни да е направен контакт с близки, приятели и родителите на изчезналото момче”. Откуп до този момент не е поискан.

Бизнесът на семейството е търговия с луксозни автомобили и камиони. Списъкът на длъжниците, които не са си плащали дължимите лизингови вноски, е внушителен.

„Предоставил ни е списъкът на всички длъжници, значителна бройка са. Това са хора, които не са заплатили цялата сума”, обясни главен комисар Младен Маринов. По думите му обаче в този списък няма изключително голяма сума, която да предизвика отвличане.

„Не можем да говорим много, тъй като в такива случаи може да се каже, че имаме заложник – лице, на което, от непремерени наши действия, можем да навредим на неговото здраве и неговия живот”, заяви още Маринов.

Маринов обясни, че данните от мястото, където е намерена колата на момчето, сочат за похищение.

Цяла нощ колегите работиха, включително и от института по психология на МВР. Родителите са шокирани, много труден е контактът с тях. Основната работа , разбира се, ще извършат от психолозите. Към момента нямаме данни да е искан откуп за изчезналото момче, обясни Маринов.

Това действително е една от големите автокъщи. Предоставен ни е списък на всички длъжници, той е доста внушителен, твърди главният секретар.

По думите му обаче в този списък няма изключително голяма сума, която да предизвика отвличане.

Последно отвлеченият се е видял с баща си, говорили са по работа. Не мога да ви дам информация с кого е било последното му телефонно обаждане. За съжаление свидетели на нещо, случило се, няма, разказва още Маринов.

Във всеки лизингов бизнес има проблеми. Няколко десетки длъжници има фирмата. Може да целят отмъщение, опрощение на дългове. Парадирането с охолен живот също може да е породило желанието за отвличане. Човек трябва да внимава какво вкарва в социалните мрежи, тъй като не знае кой го гледа отсреща , каза той.

Главният секретар опроверга предложението, че е възможно известен автокрадец, живеещ близо до мястото на отвличането, да е намесен в престъплението.

Оставете коментар