Петък, 21 Септември 2018
Неделя, 17 Септември 2017 12:43

Президентът Радев посрещна лично гражданите, дошли да видят къде работи държавният глава

Ден на отворени врати на "Дондуков" 2

Президентът като обединител на нацията е призван да търси съгласие и консенсус по най-важните теми от дневния ред на нашето общество.

Това заяви президентът Румен Радев пред медиите и гражданите в деня на отворени врати на „Дондуков“ 2. Държавният глава лично посрещна първите гости в сградата на президентската институция, като част от инициативата Европейски дни на наследството – 2017 г.

Докато вътре течеше първото посещение на граждани, отвън се изви огромна опашка - стигаща до мястото на бившия мавзолей, от желаещи да се докоснат до президентската институция. Румен Радев влезе в ролята на екскурзовод, той посрещна млади и стари в Гербовата зала и обясни, че това е мястото, където президентът посреща делегации от най-високо ниво.

Президентът Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова показаха на гражданите и своите кабинети.

„Тук президентът награждава с ордени и медали, удостоява с висше офицерско звание. Тук той представя състава на служебните правителства, дава пресконференции“, каза в Гербовата зала Радев, застанал пред картината „Симеон Велики“.

„В този ден, който ни зарежда с много вяра, надежда и любов, за мен и моя екип е удоволствие да ви посрещна в президентската институция и да ви запознаем с уникалния интериор на тази сграда и основните функции на президента“, обърна се Румен Радев към посетителите. „Президентът като обединител на нацията, като равноотдалечен от останалите власти, е призван да търси съгласие и консенсус по най-важните теми от дневния ред на нашето общество“, каза той.

Оставете коментар