Вторник, 18 Септември 2018
Сряда, 04 Октомври 2017 10:39

"ЛУКОЙЛ": Голословните намеци за наши връзки с политическа партия са недопустими и недостойни

По повод изявленията на г-жа Цвета Караянчева, зам.-председател на Народното събрание

"ЛУКОЙЛ-България" категорично възразява срещу намесването на името на компанията в междупартийни разпри и скандали. Това се казва в съобщение на дружеството по повод изявления на Цвета Караянчева, зам.-председател на Народното събрание.

Ето и пълиня текст на съобщението на "ЛУКОЙЛ-България":

По повод изявленията на г-жа Цвета Караянчева, зам.-председател на Народното събрание, пресслужбата на „ЛУКОЙЛ България” ЕООД е упълномощена да разпространи следното становище:

Категорично възразяваме срещу намесването на името на „ЛУКОЙЛ-България” ЕООД в междупартийни разпри и скандали. Благотворителната и спонсорска дейност на Дружеството е прозрачна и отразена във финансовите му отчети, мащабна и отлично известна на българската общественост. Тя е изцяло ориентирана към подкрепа на българския спорт, култура и образование – онези области, които допринасят за изграждането на силни и хармонични личности и позитивна обществена среда. Политиката не е била, не е и няма как да бъде сред тези области.

Отправянето на голословни намеци за каквито и да било връзки между Компанията и някоя политическа партия, особено от страна на заместник-председател на българския Парламент, е недопустимо и недостойно. Кадровата политика на „ЛУКОЙЛ-България” е неин вътрешен въпрос, който няма никакво отношение към скандалите, съпътстващи българския политически живот.

Оставете коментар