Вторник, 18 Септември 2018
Четвъртък, 05 Октомври 2017 12:01

Нинова зад Радев:ГЕРБ разчиства пътя на Борисов за президент

ГЕРБ използва Комисията за самолетите, за да разчисти пътя на Бойко Борисов към президентството – г-н Радев, стоим зад Вас, заяви Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП говори по време на острите дебати между управляващи и опизция по доклада на Комисията за "Грипен“-ите.

"Това, което правите, както и да го завоалирате, е война срещу президентската институция. Тя започна от една пресконференция на председателя ви на ПГ, в която той обвини президента в лобизъм и намекна за корупция. След това последва създаването на тази комисия, която да ползвате като бухалка", каза още Нинова.

Тя подчерта, че ще подкрепи държавния глава по две причини - партийна и държавническа.

"Ние издигнахме, подкрепихме и работихме за избора на президента Радев. Благодаря на онези българи, които не са членове на БСП, но повярваха, че БСП им предлага достоен президент, който може да промени България. Ние стоим зад президента Радев като партия и прилагаме за тази подкрепа един единствен критерий – той изпълнява ли ангажиментите, които пое по време на предизборната кампания. И за една година той не е отстъпил на милиметър от тях“, подчерта председателката на левицата, цитирана от "Фокус".

По думите ѝ държавническата причина за подкрепата на БСП към президента е, че ГЕРБ използва тази комисия и цялата институция парламент за война с друга институция – за да разчисти пътя на Бойко Борисов към президентския пост. Според нея с тази комисия те използват една институция срещу друга за партийни цели.

"Това е една от причините да нарече вас беквокали“, поясни Нинова думите на Радев, който каза, че е очаквал премиерът да "озапти беквокалите си в парламента", но това не се е случило.

Тя се обърна към премиера и президента с думите:

„Въпреки битките, които водим, ние живеем в парламентарна република. Тук не се намират беквокалисти, това са хората в държавата, които определян пътя в държавата, но между нас има разлика, г-н президент. Тези хора отдясно искат да използват този парламент за битка срещу Вас. Ние няма да го позволим. Това е разликата между нас. Това е алтернативата, която могат и българските граждани да видят и да избират. Зад вас сме, г-н президент“, подчерта Корнелия Нинова.

Вчера Бойко Борисов демонстрира добро отношение към държавния глава с думите:

"С президента Радев цигулките ни свирят в една тоналност, казал съм му беквокалите - Цветанов, Нинова, Йончева, да ги остави, за да не си влошат отношенията. Моята ръка и моето разбиране към президента е да работим в мир и синхрон, ако избере друго, ще се защитаваме".

Самият Румен Радев отвърна:

"Премиерът пред камерите подава ръка над масата и има моята ръка, но неговите съпартийци не вадят ръцете си изпод масата и продължават да безчинстват. Трябва да е ясно едно - не може да има разбирателство в името на корупционния комфорт на управляващите, които и да са те".

Оставете коментар