Неделя, 23 Септември 2018
Понеделник, 09 Октомври 2017 13:00

Валери Симеонов ще поиска от Борисов държавата да спре "доста милиони", които отиват в Нова и БТВ

Вицепремиерът обяви, че "за съжаление" кукловодите и в Нова телевизия, и в bTV били няколко кръга и те въздействали върху определени предавания.

Спонсорирането на Нова телевизия и bTV от държавата ще бъде поставено за разискване от вицепремиера Валери Симеонов пред Министерския съвет.

Това обяви открито самият Симеонов, коментирайки собствените си думи във вече прословутия си ултиматум към Нова телевизия, bTV, БНТ и БНР.

"За съжаление, няма съмнение, че живеем в държава, управлявана от две телевизии и от медийни кукловоди, от които треперят дори най-големите политически партии".

"Крайно време вече е да се въведе законово изискване по отношение на собствеността на медиите. Това ще го предложа, дано да мине през Народното събрание.

Второто нещо, което също сериозно смятам да предложа на обсъждане в Министерския съвет лично с г-н Борисов е по отношение на спонсорирането – става въпрос за "едни доста милиони", които вървят тези две телевизии и по този начин те се явяват до голяма степен спонсорирани от държавата. Трябва да се прецени дали това трябва да продължава в този формат по този начин", бяха точните думи на Симеонов, изречени в ефира на Bulgaria On Air.

Вицепремиерът обяви, че "за съжаление" кукловодите и в Нова телевизия, и в bTV били няколко кръга и те въздействали върху определени предавания. Той, в крайна сметка, спомена конкретни имена, които имали медийно влияние – Делян Пеевски и Иво Прокопиев, и добави, че държавата няма право да се меси в бизнеса на частни телевизия.

Припомняме, че в петък, 6 октомври, в сутрешния блок на Нова телевизия се разигра скандал – последователно депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров и вицепремиерът Валери Симеонов направиха явни намеци за работата на водещия на сутрешния блок на медията Виктор Николаев.

Последва бурна реакция, като Тодоров поднесе някакво извинение, докато Симеонов отказа да го стори и даде 24 часа ултиматум на Нова телевизия, bTV, БНТ и БНР да му се извинят, защото е подложен на "мащабна клеветническа кампания".

Лидерът на НФСБ заяви и, че никъде Виктор Николаев не се е оплакал от отношението на Симеонов, а дори се смели на случката.

Оставете коментар