Сряда, 17 Октомври 2018
Събота, 14 Октомври 2017 16:06

Гърция обмисля да позволи отглеждането на марихуана по балконите

Психотропните вещества трябва накрая да бъдат декриминализирани и поставени в рамки, заяви заместник-министърът на развитието на селските райони Янис Циронис.

Един различен поглед върху употребата на канабис, изрази заместник-министър за развитие на селските райони, Янис Циронис. Той счита, че би могло да се позволи на потребителите да садят канабис на балкона за лично ползване, като се заплаща данък на държавата.

„Канабисът в много европейски страни се декриминализира, което означава, че който го използва за лични нужди и е платил данък може да го прави, а това дава възможност за по-добър контрол“, каза в Парламента той.

Според него, тези култури най-накрая трябва да бъдат декриминализирани и освободени за свободно отглеждане, със съответната законова рамка.

В същото време, Циронис се изказа в подкрепа на правното на контролирана употреба на психоактивни вещества. Така ще се ударят незаконните схеми.

Позовавайки се на фармацевтичния канабис, той сподели, че има голям научен интерес и подчерта, че „Гърция има много голямо предимство поради особеностите на климата. Фармацевтични компании, които са дошли и са заинтересовани да инвестират в Гърция ще инвестират във фармацевтичния канабис.„

Източник: newsbg.eu

Оставете коментар