Вторник, 28 Януари 2020
Четвъртък, 27 Август 2015 13:52

Вижте къде какво да лекуваме (ЧАСТ ЧЕТВЪРТА)

Многократно сте обикаляли от болница на болница в търсене на подходящия за Вас специалист? Случвало ли ви се е да губите надежда и да си казвате, че търсите игла в купа сено? С настоящия материал, който BIG5.BG ще публикува в няколко части, ще се опитаме да развенчаем този мит. Защото у нас има много кадърни, мотивирани, компетентни медици, чиято мисия в живота е грижата към пациента. В първата втора и трета част ви разказахме кои са най-добрите неврохирургии, къде да лекуваме сърцето си, кои са най-добрите дерматолози, УНГ отделения и съдови специалисти.

В четвъртата част от поредицата ни ще обърнем внимание на гръдната хирургия, пластичните операции и проблемите с опорно-двигателната система.

За проблеми с трахеята, хранопровода и други болести на гръдния кош потърсете помощ в Отделението по гръдна хирургия на Токуда

В Отделението по гръдна хирургия на столичната Токуда болница работят едни от най-добрите специалисти у нас. В съчетание с модерната апаратура, тук са извършвани операции за първи път у нас. 80% от тях са миниинвазивни. В края на януари тази година екипът, ръководен от д-р Цветан Минчев, извърши уникална за страната ни операция на пациент с тумор, разположен на участък в гръдния кош, който до момента не можеше да бъде обект на хирургия у нас. Чрез разрез през гръдната кост те отстраниха левият бял дроб, заедно с раздела на разклонението на трахеята. В света са извършени не повече от 50 такива операции.

През октомври миналата година пък лекарите от японската болница премахнаха тумор под ключицата на 3-годишно дете. Това е първият път, когато подобно образувание се отстранява напълно безкръвно без да се засегне нервната тъкан по какъвто и да е начин.

Операция или реконструкция на трахея, щитовидна жлеза, бял дроб, диафрагма, хранопровод, гърда са само малка част от манипулациите, които лекарите от Токуда извършват повече от перфектно.

Нов бюст? Нови устни или дупе? За всеки има по някои и друг кубик вAesthe Clinic

Искате ли по-големи гърди, сочни устни или да премахнете някоя и друга издайническа бръчка? Aesthe Clinic е столична частна клиника по пластична хирургия, една от водещите в страната. Шеф на клиниката е небезидвестният Д-р Ильо Стоянов, който има над 5000 операции зад гърба си. До 1995 работи като общ хирург и като кардиохирург в Национална Кардиологична Болница – София заедно с проф. Людмил Бояджиев. От 1996г до 2001г работи и специализира естетична и пластична хирургия в Прага, Лондон и Бон, където под ръководството на проф. Мещяк, проф. Мати, Понфилофф и др. специализира предимно ендоскопски техники и тяхното съвременно приложение в естетичната пластична хирургия.

През октомври 2001г извършва първият в България ендобраулифт – ендоскопска операция за повдигане на веждите и изглаждане на бръчките в областта на челото, а 2009г прави първият в страната ендоскопски мидфейс лифтинг. Той е дипломиран специалист по пластична и естетична хирургия. Член на Българската Асоциация по Пластична, Реконструктивна и Естетична хирургия. Член също така и на Международната и Европейска Асоциация по Пластична и Естетична Хирургия. В ръководената от него структура се предлагат 80 различни процедури, а направените операции са 7000. Дълбокото му убеждение е, че „от куиците се ръководят само лаиците“. 

Д-р Христо Мазнейков в „Св. София“ е корифеят на съвременната ортопедия

Актьорът Юлиян Вергов, естрадната певица Маргарита Хранова, актрисата Искра Радева, бившият капитан на ЦСКА Валентин Илиев, защитникът на „Беласица” Георги Стоилков и много много други знаменитости са се доверявали на д-р Христо Мазнейков. И не случайно!

Специалистът ортопед-травматолог е с над 30 години практика в областта на артроскопската хирургия. Професионалната си кариера започва преди 33 години като ординатор по хирургия в сектор по ортопедия и травматология към Районна болница, гр.Петрич. През 1983 г. е ординатор в “Пирогов”, а от 1985 г. е избран за научен сътрудник. От 1989 до 2000 г. е научен сътрудник І ст. в Дианабад, от 2001 г. е научен сътрудник на Института по ортопедия и травматология в Горна баня. През 1994 година заедно с д-р Мазнейкова регистрират Медицински център“Света София” за упражняване на частна медицинска дейност в областта на АГ, ортопедия и травматолотия и вътрешни болести. През 2006 г. откриват Многопрофилна болница за активно лечение „Света София“, където д-р Мазнейков изпълнява длъжността началник Клиника по ортопедия и травматология и управител. 

Част от „специалитетите“, които лекарите в клиниката по ортопедия прилагат, са възстановяване от спортни травми, реконструкция и имплантиране на стави, колянна хирургия. 

Поредицата на BIG5 продължава всеки четвъртък!

Радина Василева, BIG5.BG

Оставете коментар