Неделя, 21 Октомври 2018
Четвъртък, 23 Ноември 2017 12:04

Елена Йончева показа нови снимки от изровената ограда на границата

Данъкоплатецът е платил 800 лв. на линеен метър, изтъкна тя

"Днес ще предадем филма „Граница“ на президента и главния прокурор. Вчера преведено копие бе предоставено на европейските посланици", съобщи в предаването „Тази сутрин“ по bTV журналистката Елена Йончева, депутат от „БСП за България“.

"Господин Валери Симеонов като вицепремиер трябва да отговори на въпроса къде са отишли средствата за оградата, защото гръцката ограда е с пъти по-добра и пи-евтина от нашата, коментира тя по повод на критиките от страната на „Обединени патриоти“. "Отговорихме с кадри на всички упреци – че оградата не е едноредова, че всичко е оправено", допълни тя.

Една от снимките, показани от Елена Йончева с студиото на bTV. Направена е в района на Малко Търново на 21 ноември 2017 г.

Елена Йончева показа снимка, направена преди два дни на границата, от която се вижда, че оградата не е оправена. "Група от 15 души минаха границата пред мен. Отнема им 7 – 8 минути, за да преминат, по-бързо, отколкото на ГКПП", каза тя, разказвайки как е сниман филмът.

„Дали сме 200 млн. лв. за нещо, което не върши работа, търгува се с националната сигурност. Става въпрос за огромна корупционна сделка, данъкоплатците са платили между 800 и 1000 лв. на линеен метър. Колко е откраднато – експертите трябва да определят”, каза още Йончева.

Йончева отговори на коментарите на другия вицепремиер от ОП – Красимир Каракачанов, който каза, че вместо да снима, е трябвало да „удари два шамара“ на мигрантите и да ги върне обратно. „Ако г-н Каракачанов беше гледал филма, нямаше да реагира по този начин. Не можем да бием два шамара, защото не сме там за това. Ние физически не можем да ги спрем. Това, което направихме, бе да ги спрем да не тръгнат към вътрешността на страната“, посочи Йончева.

Оставете коментар