Неделя, 21 Октомври 2018
Петък, 24 Ноември 2017 10:25

Човекът, "заключен" в машина цели 60 години

Пол Александър от Далас, който има детски паралич от 1952 година, когато е бил само на пет години. С помощта на една голяма машинна Пол се спасява

Ние приемаме за даденост съвременната медицина, развитите технологии и ваксините, които помагат за най-страшните болести.

Благодарение на тях, в съвременния живот детският паралич не се среща вече често.

В миналото обаче, когато не е имало начини за справяме с болестта, малкото пациенти, които изобщо са оцелявали, са имали сериозни щети от тежкото заболяване.

Най-новото видео от канала Trending News във Vbox7.com представя историята на Пол Александър от Далас, който има детски паралич от 1952 година, когато е бил само на пет години.

В Украйна са регистрирани два случая на детски паралич

Той е имал сериозен проблем с дишането.

Решението по онова време било да вкарат болния в огромна машина, по-позната като „железния бял дроб“.

Пациентите лягат в устройство, което се стяга плътно около врата и цялото тяло надолу, след което механично изпълва дробовете с кислород.

Добро дело: Нов велосипед за момичето с парализа

Машината се е използвала предимно за деца, като повечето от тях са я премахнали, когато са пораснали.

Не и Пол.

Той вече 65 години я ползва и понеже освен дихателните проблеми, Пол е напълно парализиран от врата надолу, машината се е превърнала в негов почти постоянен дом.

Въпреки трудностите в живота, Пол е успешен човек и продължава да се бори.

Завършва университет и работи като адвокат, като използва инвалидна количка, но носи навсякъде своята стара машина за дишане, в случай, че рязко дробовете му се влошат.

Момче с церебрална парализа в маратона на София

През 2015 г., машината започва да има механични проблеми и понеже са останали само 10 човека в света, които да ползват такива машини, намирането на правилен механик не е лесна работа.

Години по-късно, след като Пол пуска видео в интернет, в което търси помощ, се появява Брейди Ричардс, който успява да се справи с машината, която за младия му екип изглежда като артефакт от миналото.

Във видеото горе разберете и как се чувства Пол сега и каква книга пише.

Източник: vesti

Медия

Оставете коментар