Петък, 16 Ноември 2018
Сряда, 06 Декември 2017 11:01

Нинова: Управляващите искат да смачкат и заглушат опозицията. Вече ходя с частна охрана (ВИДЕО)

Няма абсолютно нищо вярно в твърденията на ГЕРБ за приватизацията на "Техноимпекс"

80% от българите са на мнение, че приватизацията и концесиите са ограбили държавата. Ние искаме всички тези сделки по време на прехода да се сложат на масата и да бъдат разследвани. Тук нямаме никакви противоречия. През последните две-три седмици идеята за ревизия на приватизацията е сведена само до разследване на приватизацията на "Техноимпекс". От ГЕРБ не спират да говорят само за нея и за нищо друго. Това се прави с цел да се омаскари опозицията. Те искат да ни смачкат и заглушат. Първата стъпка в тази посока беше идеята: дайте да им дадем постове, за да мълчат. Втората беше да ни разбият отвътре. И сега това е третата стъпка, с която искат да смачкат опозицията.

Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"Няма абсолютно нищо вярно в твърденията на ГЕРБ. Не може Антон Тодоров и Тома Биков да са съдници. Те не могат да раздават присъди. По случая "Техноимпекс" са се произнесли компетентните органи. Това са Върховна касационна прокуратура, Софийска градска прокуратура, още веднъж Върховна касационна прокуратура, които ясно заявят, че няма никакви нарушения и са спазени всички необходими законови процедури, като няма данни за престъпления. Главният прокурор Сотир Цацаров казва същото в преписка от 10 юли тази година. Край. Случаят е приключен. Тоест не е. Ако някой има още претенции, да заповяда в Софийски градски съд и да ме съди. Аз декларирам, че няма да се позова на давност, но това трябва да направят всички политици в България и да се види техния път. Всички. Трябва да извадим всичко на масата", каятегорична беше тя. "Техноимпекс“ е купено от друго дружество, в което участват 28 човека, сред които съм и аз. Ние сме акционери в РМД, което купува "Техноимпекс“. Собствеността е на РМД-то, а ние имаме съответни дялове. Аз не съм единствен собственик. Има прехвърляне на акции между различни собственици. Давала съм пари само за учредяването на РМД-то. Нямам яхти, заменки ВЕИ-та, централи, мерцедеси, БМВ-та. Не разбирам от луксозни коли. Имам един апартамент, който със съпруга ми сме си купили с кредит", обяви Нинова.

"Нямам притеснения от нищо. Аз не се позовавам на разни дописки в интернет. Аз говоря с документи и факти. Ние сме единствената партия, която е дала оценка на приватизацията. ГЕРБ сега се сетиха за тази тема, за да заглушат опозицията. Защо не отвориха тези въпроси, когато взеха властта през 2009? Ние ясно сме заявили, че приватизацията е виновна за ограбването на държавата.

Нека ме атакуват, но това не става от трибуната на парламента, а в съда и в прокуратурата. ГЕРБ не искат ревизия на цялата приватизация. Тяхното е една имитация. Те се опитват да замажат очите на хората, че ще има възмездие. Не искам да влизам в обяснителен режим. В цялата държава има протести. Хората са недоволни.

Управляващите искат да обърнат общественото мнение в друга посока. Те прехвърлят топката към това какво е правила Корнелия Нинова преди 20 години. В момента паралелната държава краде по 10 млрд. на година. За индксацията на пенсиите са необходими едни 80 млн. лева. Това се опитват да прикрият управляващите в момента, но няма да им се получи. Нека си говорят за мен, но обществото също ще сннае какви ги вършат ГЕРБ в момента", закани се Нинова.

"Винаги съм имала разбирането, че данъците на хората не трябва да отиват за охрана на политиците. След последните няколко инцидента с мен, семейството ми взе мерки и вече ходя с частана охрана, която аз си плащам. И сега ме чака отвън. Твърда съм в решението си, че няма да използвам държавна охрана. Наела съм си частна и си я плащам сама", завърши лидерът на социалистите.

Медия

Оставете коментар