Неделя, 16 Декември 2018
Понеделник, 08 Януари 2018 11:21

Разстреляха показно собственика на айрян "Балкан", близък до ГЕРБ

Мъж на 49 години е бил прострелян в София, информира МВР. Инцидентът е станал минути след 10 часа на столичната улица "Ралевица", която минаха през кварталите "Бояна" и "Манастирски ливади".

Става въпрос за собственика "Лактима Балкан", производител на популярния айран Балкан, Петър Христов. Стрелбата е станала непосредствено пред офиса му на улица "Ралевица". Христов е убит с три куршума в гърдите и един в главата. Произведени са общо 8 изстрела. Починал е половин час след като е бил вкаран в реанимацията на ВМА, където е бил откаран от шофьора си. Христов развива бизнеса си във Велико Търново. Спонсорираше футболните тимове "Етър" и "Локомотив - Горна Оряховица". Според някои публикации името му се свързва и с бившата групировка СИК. 

Според осведомени източници Петър Христов е известен с близостта си със заместник-председателя на ГЕРБ и лидер на парламентарната група на управляващата партия Цветан Цветанов. За Христов твърдят, че е сред основните спонсори на партията в старопрестолния град, а името му се спрягаше и сред кандидатите за кмет за местните избори през 2009 г.

Оставете коментар