Петък, 23 Февруари 2018
Вторник, 16 Януари 2018 08:32

Кумгейт стигна до гимназиални свалки на Делян Добрев към Елена Йончева

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев гостува в студиото на БТВ, за да отговори на констатациите, които направи Елена Йончева по прословутата афера "Кумгейт". Припомняме, че съпругът на братовчедка на бившия енергиен министър - Даниел Гаргов, има фирма, която е печелила поръчки в Хасково. Бащата на депутата пък - Александър Добрев, е взел 2 млн. лв. заем от мъжа на племенничката си, за да построи завод за пелети. Според Делян Добрев нямало нищо нередно и не било незаконно зет му да печели поръчки от общината. Водещият Антон Хекимян обаче му намекна, че днес е много лесно да се прехвърля собствено и въпросната братовчедка с няколко подписа на практика оставя семейното имане в дома, но на името на съпруга си. Добрев услужливо смени темата и започна да замазва положението, като се опита да се пошегува. Той извади три хипотези защо Елена Йончева се била фиксирала върху него. Едната е, че пречел на чуждестранни енергийни проекти, които депутатът от БСП защитавала.

Според втория му извод, тя се сърдела, че като се напишело Елена Йончева в търсачката Гугъл излизали повече снимки на Добрев, а не на колежката му в парламента. А за третата му подсказали приятели. Всъщност Елена Йончева харесвала Делян Добрев и му пращала любовни сигнали, но той не ѝ отвърнал и заради това сега тя се ядосвала и искала да го дискредитира. Думите му прозвучаха по-скоро като нескопосана свалка към Елена Йончева на пубертет от гимназията, който още е на принципа "гладна кокошка просо сънува". Добрев продължи с излагацията и се върна в детските си години, когато счупил прозорец в училище и свирел на цигулка. Депутатът предложи на Йончева да включи и това в разследването си, опитвайки се да принизи и да замаже сериозния проблем, за който става въпрос в Хасково.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 16 Януари 2018 08:32
  Красимир Янков: Съмнението за корупция, относно подмяната на около 400 000 касови апарати на стойност повече от 120 млн. лева, остава

  Министърът променил наредбата, а сега депутатите трябва да променят закона. В република с парламентарно управление не е ли обратен реда, пита червеният депутат

  Държавата ще задължи търговците да подменят за своя сметка около 400 000 касови апарати на стойност повече от 120 млн. лева, без конкретни аргументи.

  Създава ли това решение корупционна среда?

  Управляващите, чрез приходната агенция обявиха, че бюджетът губи стотици милиони от манипулиране на софтуера на фискалните устройства и издаването на фалшиви бонове и за това трябва да се подменят касовите апарати на търговците. Предлагат се промени в Закона за ДДС, които се налагат заради приети промени в Наредба Н-18 на финансовия министър за отчитане на всяка касова бележка в реално време на сървара на НАП.

  Министърът променил наредбата, а сега депутатите трябва да променят закона. В република с парламентарно управление не е ли обратен реда? Първо Народното събрание приема закон, а след това се изготвят подзаконовите актове. Владислав Горанов е избран от народните представители, но с този акт разпорежда на парламента.

  Според министъра на финансите се пропускат между 30% и 70% от оборотите макар, че сега също има връзка между фискалните устройства на фирмите и НАП.

  Резонни са въпросите: Каква е гаранцията, че в кратко време няма да започне манипулация на софтуера и на новите устройства? Колко са установените конкретни нарушители? Акциите по курортите с физическо присъствие на данъчните служители до касовите апарати в заведенията и засечените обороти не са ли част от разкриването на тези нарушители и колко такива разлики в отчетените обороти в дните на проверките и в останалите дни са установени и как са санкционирани?

  Когато няма аргументи за над 120 млн.лева, които ще бъдат платени, съмнението за корупция става основателно.

  Красимир Янков, фейсбук

 • Вторник, 16 Януари 2018 08:32
  Полузаконни транспортни фирми организираха медийна кампания срещу шефа на ДАИ - Хасково

  Освен в Хасково Антон Ставрев се изправи срещу корупцията и в ДАИ - Стара Загора

  Истината за шефа на ДАИ - Хасково излезе наяве. В дъното на масираната медийна атака срещу Антон Ставрев стоят няколко транспортни фирми от региона на Стара Загора, които отдавна работят срещу правилата, като редовно претоварват своите камиони, а самите юридически лица никога не се били подлагани на сериозни проверки. Това са основно транспортни компании, които се занимават с превоза на варовик за ТЕЦ "Марица Изток" 2.

  Оказва се, че въпреки краткия период през който Ставрев оглавява ДАИ – Стара Загора той е променил цялостния облик на институцията в областта, а резултатите от административно наказателната дейност на отдела се е увеличила двойно.

  Фирми превозвачи твърдят, че именно Ставрев е точното оръжие за преустановяване на корупционни практики. Именно и затова той си навличал проблеми със силните в бранша, както и на няколко бивши служители на областните дирекции.

  Враговете на Антон Ставрев умишлено организирали негативна медийна кампания срещу него най вече заради инициативата му за решаване на нетърпими проблеми на общините в региона, свързвани с нерегламентирани превози, транспортни схеми, дори и екология. За кратко време той успял да реши и неболели проблеми на учебни центрове, свързани с дейността която изпълняват.

  Административният опит и професионалните качества на Ставрев, довели до решението му да се намеси при преобразяването и подобряването на имиджа на отдела.

  Тактиката която пробвала ИААА, за първи път давала резултат, различен от този за който „ДАИ“ е нарицателно. Насоките били: ясни правила, антикорупционни процедури, квалифициране на персонала, фокус върху клиента, в помощ на фирми при спазване на законодателството.

  „Точно такъв човек трябва!", коментира превозвач според когото Ставрев ясно е показал на всички фирми, че правилата са еднакви за всички и те трябва да се спазвани.

 • Вторник, 16 Януари 2018 08:32
  Драгомир Стойнев: Откога МВР се занимава с въпроса кой членува в БСП?

  „Откога отдел „Противодействие на икономическата престъпност” в МВР не се занимава с корупцията, а с въпроса - кой е член на БСП? Когато се изискват протоколи от Общинския съвет на БСП в Шумен от водени заседания, копие на протоколи от делегатски събрания, присъствени списъци, то тогава ние сме притеснени.” Това коментира зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев пред БНР по повод искането на партията към главния прокурор да провери дали Районната прокуратура в Шумен е използвана за изпълнение на политическа поръчка. Припомняме, че преди дни лидерът на левицата Корнелия Нинова попита с какво основание Прокуратурата разпорежда на икономическата полиция в Шумен да изиска от Общопартийната контролна комисия на БСП информация- кои лица са присъствали на делегатски събрания. „За каква демокрация говорим, след като е достояние на полицията каква стратегия готви БСП за местните избори. Те утре ще искат и от другите политически сили информация, която ще използват за натиск. Така ще отказват кандидатите за кметове да се кандидатират”, заключи Драгомир Стойнев.

  По темата за прекратяването на договорите с американските централи, Драгомир Стойнев коментира, че БСП, като конструктивна опозиция, ще подкрепи решението, но то е краткосрочна стъпка за разрешаване на проблемите в енергетиката. Той помни, че няма никаква информация- какво се случва с газовите връзки на страната и какви инвестиции се привличат в тази насока. „През 2014 г. ДКЕВР сезира ЕК за неправомерна държавна помощ към тези централи и ВЕИ сектора. От тогава има само мълчание по този въпрос. Никой не знае какво се случва. Вероятно никой не преговаря с ЕК. Това не е нормално за държава членка на ЕС”, каза още Драгомир Стойнев. Той добави, че опозицията се интересува от дългосрочните стъпки и намерения на управляващите в тази насока. „Искаме дългосрочна пътна карта за развитието на енергетиката, така че не само домакинствата, но и работодателите да бъдат спокойни”, каза той. „От медиите разбираме, че ще има Сръбски поток. Къде е правителството? Онзи ден е одобрено строителството на Северен поток 2. Турски поток започва строителството. Правителството можеше да покаже повече характер, въпреки огромния натиск от ЕК за спирането на Южен поток”, каза зам.-председателят на ПГ „БСП за България”.

  По повод забавянето на турската атомна централа и дали това отваря възможност за строителството на АЕЦ „Белене”, бившият енергиен министър Драгомир Стойнев категорично заяви, че нов ядрен проект страната ни трябва да има. „Последните два енергоблока в АЕЦ Козлодуй след 10 години изчезват. В Eвропа се говори за спиране на производство на електроенергия от въглища. Ние на какво ще разчитаме? На ВЕЦ, фотоволтаици и на производство от вятър? Това не е базова мощност, която да гарантира сигурност на българската икономика и потребление. Ние от сега трябва да мислим за заместване на отиващите си мощности”, поясни той.

Оставете коментар