Събота, 15 Декември 2018
Вторник, 16 Януари 2018 08:32

Кумгейт стигна до гимназиални свалки на Делян Добрев към Елена Йончева

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев гостува в студиото на БТВ, за да отговори на констатациите, които направи Елена Йончева по прословутата афера "Кумгейт". Припомняме, че съпругът на братовчедка на бившия енергиен министър - Даниел Гаргов, има фирма, която е печелила поръчки в Хасково. Бащата на депутата пък - Александър Добрев, е взел 2 млн. лв. заем от мъжа на племенничката си, за да построи завод за пелети. Според Делян Добрев нямало нищо нередно и не било незаконно зет му да печели поръчки от общината. Водещият Антон Хекимян обаче му намекна, че днес е много лесно да се прехвърля собствено и въпросната братовчедка с няколко подписа на практика оставя семейното имане в дома, но на името на съпруга си. Добрев услужливо смени темата и започна да замазва положението, като се опита да се пошегува. Той извади три хипотези защо Елена Йончева се била фиксирала върху него. Едната е, че пречел на чуждестранни енергийни проекти, които депутатът от БСП защитавала.

Според втория му извод, тя се сърдела, че като се напишело Елена Йончева в търсачката Гугъл излизали повече снимки на Добрев, а не на колежката му в парламента. А за третата му подсказали приятели. Всъщност Елена Йончева харесвала Делян Добрев и му пращала любовни сигнали, но той не ѝ отвърнал и заради това сега тя се ядосвала и искала да го дискредитира. Думите му прозвучаха по-скоро като нескопосана свалка към Елена Йончева на пубертет от гимназията, който още е на принципа "гладна кокошка просо сънува". Добрев продължи с излагацията и се върна в детските си години, когато счупил прозорец в училище и свирел на цигулка. Депутатът предложи на Йончева да включи и това в разследването си, опитвайки се да принизи и да замаже сериозния проблем, за който става въпрос в Хасково.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 16 Януари 2018 08:32
 • Вторник, 16 Януари 2018 08:32
  Нинова: Отговорът на АПИ на искането ни за проверка на магистралите е опит случаят да се „замете“

  БСП настоява за мнение от независима европейска лаборатория. Камарата на строителите прави подписка между работниците си за прекратяване на разследването

 • Вторник, 16 Януари 2018 08:32
  БСП организира петиция до ЕК и ОЛАФ за проверка на магистралите у нас

  Организираме петиция до Европейската комисия и ОЛАФ за проверка на качеството на българските магистрали в лицензирана европейска лаборатория. 

  Това казва в декларация говорителят на ПГ на "БСП за България" Елена Йончева. „Искаме ЕК и ОЛАФ да направят независима експертиза на участъците от автомагистралите „Тракия“, „Хемус“, „Струма“, „Марица“, изградени през последните 5 години със средства на ЕС“, обяви тя.

  „Целта на експертизата е да установи има ли в действителност пропуски в качеството на получения краен продукт“, обясни Йончева. 

  „Изграждането на некачествени пътища представлява опасност за българските граждани“, заяви говорителят на ПГ на БСП. 

  „Внесохме в АПИ искане за независима експертиза на пътната настилка на българските магистрали в лицензирана европейска лаборатория. Отговор все още няма“, посочи Елена Йончева. 

  „Ако не искат да чуят нашия глас, се надяваме гласът на българския народ да бъде чут“, коментира тя. 

  „Фактът, че има толкова голям отпор за независима проверка говори за страх от констатиране на нередности. Проверката не уронва престижа на българските строители. Независимата експертиза помага на строителите, принудени да работят в обстановка, при която се констатират редица нередности по цялата верига на инвестиционния процес“, каза още Елена Йончева. 

  „Призоваваме всеки българин, който настоява за независима експертиза, да подпише тази петиция без страх“, заяви тя.

  Йончева припомни, че на 25 август тази година при инцидент на пътя София – Своге, загинаха 20 граждани.

  "Тогава министърът на регионалното развитие и благоустройство съобщи, че в износващия пласт на пътя има недопустимо количество материал. „Това е недопустимо по задължителните изисквания на техническата спецификация, на която трябва да отговарят всички вложени материали по одобрената рецептура. Тя очевидно не е спазена“, заяви Йончева.

  По думите й случаят в Своге показва, че при строителството на пътища се влагат материали, които не отговарят на задължителните изисквания. "Тъй като подобни отклонения има и в магистралните участъци, настояваме за независима експертиза, която да докаже създава ли се опасност за живота на гражданите от качеството на българските магистрали", посочи тя.

  "В българското общество съществува и убеждението, че изграждането на големи инфраструктурни проекти - строителството на пътища, е основен инструмент, който генерира корупция. Съществува съмнението, че значителен процент от стойността на обществените поръчки за изграждането за магистрали и пътищата, вместо за изграждането им, се връща към властта", изложи аргументите си за исканата проверка Елена Йончева.

  Това е петицията, която БСП призовава всеки български гражданин, който подкрепя искането за независима експертиза на българските магистрали, да подпише без страх.

  към ПЕТИЦИЯТА

  Снимка на участък от магистрала " МАРИЦА", от 11.11.2018 г.

Оставете коментар