Неделя, 16 Декември 2018
Четвъртък, 01 Февруари 2018 11:26

Цветанов за скандалния кмет на Септември: Не спира да звъни на министри и на депутати

За него Септември е България, констатира дясната ръка на Бойко Борисов през 2016 г.

Десетки маскирани полицаи и служители на специализираната прокуратура атакуваха тази сутрин сградата на община Септември. Работата на местната власт беше парализирана за часове. Беше задържан кметът на общината Марин Рачев. Според част от местните хора кметът е корумпиран, а други го определят като човек, който съвестно си върши работата. 

Хората от Септември са притеснени от масираното полицейско присъствие. Критиците на кмета Марин Рачев твърдят, че са подали множество сигнали срещу него в прокуратурата за шуробаджанащина и източване на обществени средства. По информация на прокуратурата на място се извършват процесуално-следствени действия във връзка с досъдебно производство за корупционно престъпление. Претърсват се служебни помещения на общината, както и лични домове и офиси на търговски дружества. Кметът Марин Рачев не беше открит за коментар.

Рачев беше избран за кмет на Септември от ГЕРБ. През 2016 г. дясната ръка на Бойко Борисов - Цветан Цветанов го похвали пред съгражданите му и заяви, че имат за градоначалник човек, който "не спира да звъни на министри и на депутати. Смятам, че това е голяма част от неговата роля за решаването на голяма част от поставените от вас проблеми. Вашият кмет си говори само за Септември. Него не го интересува нищо друго. За него Септември е България". 

Оставете коментар