Четвъртък, 18 Октомври 2018
Петък, 02 Февруари 2018 07:57

Марешки не подкрепил вота на недоверие, за да не кажат, че е с БСП и ДПС

„Аз съм за Истанбулската конвенция. В нашата парламентарна група имаме повече жени, отколкото мъже. Това е прецедент може би в цял свят. Депутатите ни гласуват по съвест“. Това заяви пред БНТ1 лидерът на „Воля“ Веселин Марешки.

„Против гласува само едно момче, което ми е приятел от детските години. Но аз не видях нищо притеснително в конвенцията. Притеснително е, че заместникът на Красимир Каракачанов във ВМРО - Ангел Джамбазки, гласува „за“, а в същото време вицепремиерът е върл противник“, коментира зам.-председателят на парламента.

Марешки отново заяви, че е най-олемият противник на корупцията сред депутатите. Той не подкрепил вота на недоверие, защото се страхувал да не го свържат с БСП и ДПС. Лидерът на „Воля“ се застрахова и допълни, че и с неговите гласове вотът отново нямало да мине. Варненският бизнесмен съзря, че социалистите и ГЕРБ имат една и съща цел – да се дърпат едни други към дъното. По думите му, всички в парламента са крали, а само той не е посягал на народното богатство.

Свързани статии (по етикет)

 • Петък, 02 Февруари 2018 07:57
  БСП внесе в парламента вота на недоверие на тема "Здравеопазване"

  БСП внесе вота на недоверие на тема "Здравеопазване" в деловодството на парламента. Мотивите и проекторешението за недоверие към Министерски съвет внесоха лидерът на БСП Корнелия Нинова и депутати от ПГ на партията.

  В мотивите се посочва, че състоянието на сектора е катастрофално и вместо да решава проблемите, правителството предлага българите да бъдат натоварени със здравна застраховка от 12 лева на месец.

  Мотивите са разделени на три части:

  - сегашното състояние и проблеми в здравеопазването;

  - предложенията на правителството за реформи в сектора;

  - алтернативата на БСП във „Визия за България“.

  ПГ на „БСП за България“ разполага със 79 народни представители, чиито подписи са достатъчни за внасянето на мотивите и проекторешението за вот на недоверие.

  Лидерът на БСП Корнелия Нинова каза, че е наясно, че няма как кабинетът да бъде свален със 79-те гласа на партията. В парламентарната група очакват подкрепа от ДПС, което има 25 народни представители. За да е успешен вотът на недоверие, са нужни 121 депутатски гласа.

  Напомняме, че решението за вот на недоверие бе взето на 29 септември на заседание на Националния съвет на БСП.

 • Петък, 02 Февруари 2018 07:57
  Корнелия Нинова: Вотът на недоверие ще бъде внесен след срещи с пациентски и лекарски организации

  Пловдивската организация на левицата ще решава съдбата на Гергов

  БСП започва извънпарламентарни консултации по вота на недоверие в здравеопазването. Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на брифинг в централата на партията.

  Нинова обясни, че след заседание на изпълнителното бюро на БСП станало ясно, че вотът на недоверие в здравеопазването не трябва да се внесе през настоящата седмица, а да се започне с извънпарламентарни консултации.

  През седмицата ще има среща с пациентски организации, лекарския съюз, общопрактикуващи лекари и всички хора, които са засегнати от бъдещата реформа, предложена от ГЕРБ.

  "Ние искаме да обясним нашата визия за здравеопазването такава, каквато е представена във "Визия за България", поясни Нинова.

  Най-вероятно другия понеделник вотът на недоверие ще бъде внесен в Народното събрание.

  Още веднъж Корнелия Нинова посочи, че коалицията е изчерпана и евъпрос на време ГЕРБ да си отидат от властта.

  "ДПС излиза с алтернатива, има своите права, в което няма нищо лошо. Няма сближаване с нашите тези", коментира Нинова въпрос дали ще търсят подкрепата за вота на недоверие в останалата част от опозицията в Народното събрание.

  Нинова отрече да има сближаване на позициите и между БСП и Патриотите, като припомни изказване на Волен Сидеров против вота на недоверие, който готвят социалистите.

  Във връзка със сделката на Георги Гергов с ГЕРБ във Варна, Нинова заяви, че БСП не стига само до порицание. „Нашите общински съветници не гласуваха това предложение в общината. Мисля, че бяха единствените, които бяха против и въздържали се. Ние не спираме с думи, а показваме с действия, че не одобряваме такъв тип сделки. Що се отнася до партийни сделки и решения пак в името на свободата и на свободните решения, включително и в нашата партия, съдбата на Георги Гергов е в ръцете на Пловдивската организация“, каза Нинова и подчерта, че мнения отгоре не се налагат.

 • Петък, 02 Февруари 2018 07:57
  Сидеров, кажи си, ще ти олекне! ДПС ли ти плаща?

  Сидеров и Карадайъ в единен фронт срещу вота. Абе, що не се вземат легално? И кога атакистът ще си каже ДПС ли му плаща?

  В телевизионното утро на 4 октомври Сидеров и Карадайъ гостуват в БНТ и Нова. Темата: внесеният от БСП пореден вот на недоверие. Овластеният атакист атакува БСП и брани ГЕРБ, лидерът на ДПС го подкрепя с половин уста, но изобщо не е във възторг от вота. 

  На въпрос на водещия каква опозиция е ДПС, след като в парламента осигурява кворум на правителственото и така крепи властта, депесарят го увърта по килифарски. 

  С две думи – ДПС е дискретният златен пръст на ГЕРБ и Опитомени патриоти, какъвто златен пръст бяха за кабинета „Орешарски“ опитомените и добре заплатени атакисти.

  Водещата в БНТ удобно не пита Сидеров що не е изригнал срещу Доган, купил си ТЕЦ „Варна“ за пет лева. И как да пита, като ген. директорът в сянка Кошлуков начаса ще я прати в пета глуха. Сидеров громи вота на опозиционната БСП, не обелва и дума против квазиопозиционната ДПС, а за ТЕЦ-а на Доган май не е чувал. Щото той чува само шумът на зелените банкноти. А хидроинженерът отдавна е милионер в зелено.

  Случайно или не, точно в тези минути в БТВ се изявява икономическият министър Караниколов. Същият Караниколов, който разкости икономиката като шеф на Агенцията за приватизация, който обгрижваше ДПС като техен кадър и даде на Пеевски „Булгартабак“ . Същият Караниколов бе катапултиран за икономически министър в кабинета „Борисов 3“ от…квотата на „Атака”. 

  Как да не ахнеш от възхита от гениалния атакистки маньовър – хем да громиш ДПС-то, хем да му слугуваш! Как да не оцениш по достойнство позлатения тарикатлък на Сидеров? 

  Добре им го каза Корнелия Нинова след сервилно осигурения депесарски кворум: „ДПС убиха с един куршум два заека – и ГЕРБ, и ОП!“ 

  Тъй че на вота за мъртвото здравоеопазване ДПС и Атака пак ще са в коалиционна прегръдка, но за пред хората ще се дърлят за Майка България и взаимно ще се кълнат. 

  И нормалните люде се питат: Абе, като толкова се обичат, що атакисти и депесари не се вземат легално и завесата да падне? И най-после Волен да си каже:

  ДПС-то ли го финансира с единия милион от Туркия, на Сейшелите ли го крие или волно го харчи на плажа на Варадеро?

  Сидеров, кажи си, ще ти олекне!

  Велизар Енчев, фейсбук

Оставете коментар