Вторник, 20 Март 2018
Събота, 03 Февруари 2018 09:23

Корнелия Нинова: Интересно ми е как Станишев ще изключи БСП от ПЕС?

„Не сме против да се изучава комунизмът в училище, но нека да бъде представен периодът обективно. За 11 века в учебниците по история са отделени 15 теми, а за социализма се дават 12. Има подмяна на историята. Защо не се пише за изселването на евреите? Посяга се на бъдещето чрез миналото. Това, което попият децата, ще запомнят занапред. БСП е единствената партия, която е направила обективна оценка и е показала кои са грешките си. Бивши членове на БКП, които са били на високи позиции, сега ни нападат. 2/3 са били членове на БКП от редиците на ГЕРБ. Това е лицемерно“, заяви пред Нова ТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Проблемът не е в Истанбулската конвенция, а в обяснителния доклад. Хората с различна полова ориентация трябва да се уважават, но не трябва да допускаме т. нар. „ирански травестите“, които се представят за бежанци, както и подобно обучение на нестандартните сексуални форми в училищата. Искаме референдум, с който да обясним на хората какво представлява Истанбулската конвенция. Никога не съм я подкрепяла. Физически не съм била в залата, когато ПЕС е гласувала за конвенцията“, заяви Нинова.

„Сергей Станишев намекна, че ще ни изключи от ПЕС. Колко демократично е това, когато имаш различно мнение, да те гонят? Интересно ми е как ПЕС ще изключи една от двете партии, които в последните две години печели избори, заедно с португалците“, попита лидерът на БСП.

„Натискът, който се оказва, засилва евроскептицизма. Не става въпрос за леви и десни, а за човешки ценности. Не аз хвърлям усилия за конвенцията, а правителството, което я внесе за ратификация. Миналата година правителството разпредели 1,5 млрд. лева извън бюджета, който се гласува от парламента. Бойко Борисов нарушава закона, като раздава пари извън рамките на Народното събрание. Той прави това, защото го е страх от протестите. Ако има сигнали за корупция при кметове, няма да има наши и ваши. В Септември има също кумгейт, както в Хасково, за което сигнализирахме от БСП още през октомври миналата година. В партията ни има сблъсъци на различни мнения. Атаките срещу мен ще продължат. Откакто съм председател на БСП, имах много проблеми“, каза още Корнелия Нинова.
„Забавлявах се с песента, която Деян Неделчев посвети на мен. На 16-и януари и двамата имаме рожден ден. Обадих се на певеца да го поздравя. Не минавам на червено, както се пее в песента, особено след инцидентите, които ми се случиха“, пошегува се лидерът на социалистите.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 03 Февруари 2018 09:23
  Нинова призова Борисов да отговори на Ердоган заради изказването му за Кърджали

  На пресконференция в Кърджали лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви категорично, че има достатъчно проблеми в страната и достатъчно големи теми, а не да се разделя народът, както се прави в този район.

  „Това работи само в полза на партиите, но не помага на хората“, заяви тя. Относно изказването на президента на Турция Реджеп Ердоган за душевните граници и Кърджали, Нинова заяви, че Кърджали е в България. „Изказването на Ердоган е поредната провокация към България. Обявяваме се против намесата на чужди държави. Позицията на Еедоган е в разрез с международните норми. Настояваме на срещата на 26 март това да бъде заявено от премиера Бойко Борисов и той да защита териториалната цялост на страната ни. Призоваваме го да мисли на първо място за България“, каза соцлидерката. Тя призова на тази среща да се постави и въпросът за обезщетението на тракийските бежанци.

 • Събота, 03 Февруари 2018 09:23
  Жорж Ганчев: Бойко Борисов започна да се ревнува сам

  Преди да стане кмет на София настоящият премиер ме е молил да кажа някоя добра дума в медиите за него. 

 • Събота, 03 Февруари 2018 09:23
  БСП: Нападат пунктовете за подписката ни срещу сделката с ЧЕЗ

  Вчера са били нападнати доброволци на Националната гражданска инициатива „Държавата да отмени сделката за ЧЕЗ“. Това съобщиха от пресцентъра на НС на БСП. Инцидентът е станал около 16.40 часа, на пункта на Инициативата пред метростанция „Западен парк“ в София. Били са унищожени нагледните материали и е направен опит да бъде скъсана и самата подписка. Нападателият е упражнил вербална и физическа агресия спрямо доброволците Екатерина Д. и Божидар Г. Само бързата намеса на граждани, които са повикали полиция, е предотвратила саморазправата с доброволците и унищожаването на подписката. Сигнал за случая е подаден в 9-о Раййонно управление-СДВР. Подобен инцидент се е случил и предишния ден на пунката на Гражданската инициатива „Държавата да отмени сделката за ЧЕЗ“ пред метростанция „Люлин“. БСП осъжда подобна агресия, която цели да се осуети провеждането на една гражданска инициатива. Това е недопустимо и партията категорично ще се противопостави на посегателствата върху доброволците. Призоваваме МВР да влезе във функциите си и да осигури спокойното провеждане на подписката.

Оставете коментар