Четвъртък, 24 Януари 2019
Събота, 03 Февруари 2018 09:23

Корнелия Нинова: Интересно ми е как Станишев ще изключи БСП от ПЕС?

„Не сме против да се изучава комунизмът в училище, но нека да бъде представен периодът обективно. За 11 века в учебниците по история са отделени 15 теми, а за социализма се дават 12. Има подмяна на историята. Защо не се пише за изселването на евреите? Посяга се на бъдещето чрез миналото. Това, което попият децата, ще запомнят занапред. БСП е единствената партия, която е направила обективна оценка и е показала кои са грешките си. Бивши членове на БКП, които са били на високи позиции, сега ни нападат. 2/3 са били членове на БКП от редиците на ГЕРБ. Това е лицемерно“, заяви пред Нова ТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Проблемът не е в Истанбулската конвенция, а в обяснителния доклад. Хората с различна полова ориентация трябва да се уважават, но не трябва да допускаме т. нар. „ирански травестите“, които се представят за бежанци, както и подобно обучение на нестандартните сексуални форми в училищата. Искаме референдум, с който да обясним на хората какво представлява Истанбулската конвенция. Никога не съм я подкрепяла. Физически не съм била в залата, когато ПЕС е гласувала за конвенцията“, заяви Нинова.

„Сергей Станишев намекна, че ще ни изключи от ПЕС. Колко демократично е това, когато имаш различно мнение, да те гонят? Интересно ми е как ПЕС ще изключи една от двете партии, които в последните две години печели избори, заедно с португалците“, попита лидерът на БСП.

„Натискът, който се оказва, засилва евроскептицизма. Не става въпрос за леви и десни, а за човешки ценности. Не аз хвърлям усилия за конвенцията, а правителството, което я внесе за ратификация. Миналата година правителството разпредели 1,5 млрд. лева извън бюджета, който се гласува от парламента. Бойко Борисов нарушава закона, като раздава пари извън рамките на Народното събрание. Той прави това, защото го е страх от протестите. Ако има сигнали за корупция при кметове, няма да има наши и ваши. В Септември има също кумгейт, както в Хасково, за което сигнализирахме от БСП още през октомври миналата година. В партията ни има сблъсъци на различни мнения. Атаките срещу мен ще продължат. Откакто съм председател на БСП, имах много проблеми“, каза още Корнелия Нинова.
„Забавлявах се с песента, която Деян Неделчев посвети на мен. На 16-и януари и двамата имаме рожден ден. Обадих се на певеца да го поздравя. Не минавам на червено, както се пее в песента, особено след инцидентите, които ми се случиха“, пошегува се лидерът на социалистите.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар