Сряда, 15 Август 2018
Събота, 03 Февруари 2018 09:23

Корнелия Нинова: Интересно ми е как Станишев ще изключи БСП от ПЕС?

„Не сме против да се изучава комунизмът в училище, но нека да бъде представен периодът обективно. За 11 века в учебниците по история са отделени 15 теми, а за социализма се дават 12. Има подмяна на историята. Защо не се пише за изселването на евреите? Посяга се на бъдещето чрез миналото. Това, което попият децата, ще запомнят занапред. БСП е единствената партия, която е направила обективна оценка и е показала кои са грешките си. Бивши членове на БКП, които са били на високи позиции, сега ни нападат. 2/3 са били членове на БКП от редиците на ГЕРБ. Това е лицемерно“, заяви пред Нова ТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Проблемът не е в Истанбулската конвенция, а в обяснителния доклад. Хората с различна полова ориентация трябва да се уважават, но не трябва да допускаме т. нар. „ирански травестите“, които се представят за бежанци, както и подобно обучение на нестандартните сексуални форми в училищата. Искаме референдум, с който да обясним на хората какво представлява Истанбулската конвенция. Никога не съм я подкрепяла. Физически не съм била в залата, когато ПЕС е гласувала за конвенцията“, заяви Нинова.

„Сергей Станишев намекна, че ще ни изключи от ПЕС. Колко демократично е това, когато имаш различно мнение, да те гонят? Интересно ми е как ПЕС ще изключи една от двете партии, които в последните две години печели избори, заедно с португалците“, попита лидерът на БСП.

„Натискът, който се оказва, засилва евроскептицизма. Не става въпрос за леви и десни, а за човешки ценности. Не аз хвърлям усилия за конвенцията, а правителството, което я внесе за ратификация. Миналата година правителството разпредели 1,5 млрд. лева извън бюджета, който се гласува от парламента. Бойко Борисов нарушава закона, като раздава пари извън рамките на Народното събрание. Той прави това, защото го е страх от протестите. Ако има сигнали за корупция при кметове, няма да има наши и ваши. В Септември има също кумгейт, както в Хасково, за което сигнализирахме от БСП още през октомври миналата година. В партията ни има сблъсъци на различни мнения. Атаките срещу мен ще продължат. Откакто съм председател на БСП, имах много проблеми“, каза още Корнелия Нинова.
„Забавлявах се с песента, която Деян Неделчев посвети на мен. На 16-и януари и двамата имаме рожден ден. Обадих се на певеца да го поздравя. Не минавам на червено, както се пее в песента, особено след инцидентите, които ми се случиха“, пошегува се лидерът на социалистите.

Свързани статии (по етикет)

 • Събота, 03 Февруари 2018 09:23
  Нинова: "Завиждам" на Борисов - Бенчев не спря да го хвали и да му вика, че е мъжкар, а за мен една добра дума не намери и само ме хули!

  "Премиерът Борисов направо ме умилява с непрекъснатите си хвалби за правилното ми решение да поема отговорност и да поискам Бенчо Бенчев да напусне всички постове. Много ми се иска да му върна комплимента. Лято е, може да разменим по две-три мили думи. Опитвам се, но не ми се получава. Ще го почакам още няколко дни. Може пък и той да поеме отговорността да освободи шефа на митницата, която е дала на същия този Бенчев и на Митьо Очите да ги охраняват. Или на шефа на клона на НОИ в Бургас, който също опрял до услугите на Бенчев и “Очите”. Или попита общинските съветници от ГЕРБ - защо гласуваха Бенчев за заместник-председател на Общинския съвет. Като висш пилотаж ще приема, ако Борисов успее да поеме отговорност и за кмета си на Бургас - той си знае защо или за шефа на кабинета си, дето смята, че “Очите” е един легален бизнесмен. И малко му "завиждам” на Борисов - Бенчев не спря да го хвали и да му вика, че е мъжкар, а за мен една добра дума не намери и само ме хули. Разбрах,че премиерът ни бил във Варна. Не е лошо да намине и към Бургас. Лято е и замириса на море, концесии и още нещо". Това написа във фейсбука си лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод изказването на Бойко Борисов по повод случая с Митьо Очите и Бенчо Бенчев.

 • Събота, 03 Февруари 2018 09:23
  Румен Овчаров поздрави БСП от връх Елбрус

  Семейството на Румен Овчаров поздрави от връх Елбрус БСП по случай 127-ата годишнина. Това съобщиха от пресцентъра на БСП-София.

  Те покориха първенеца на Русия, който се извисява на 5642 метра над морското равнище, и развяха българското знаме.

  На 2 август се навършват 127 години от началото на организираното социалистическо движение в България.

 • Събота, 03 Февруари 2018 09:23
  Александър Симов предложи работа на Коритаров в телевизията на БСП

  Депутатът от БСП Алксандър Симов и журналистът Георги Коритаров кръстосаха шпаги в ТВ Европа. Водещият се опита да провокира Симов с факта, че Корнелия Нинова и Сергей Станишев са на различни политически позиции и даде пример с Чишеградската четворка, към която се стреми лидерът на БСП, докато бившият председател на партията е на мнение, че "столетницата" няма място в това поле. 

  Червеният депутат констатира, че за разлика от ГЕРБ, в БСП хората имат собствена позиция и не са като в ГЕРБ, където членовете правят само това, което "му е скимнало сутринта" на Бойко Борисов. Коритаров се заяде с Александър Симов и го попита, дали не е кариерист, след като застава зад Корнелия Нинова, а не зад Станишев. Социалистът не се остави и отвърна на удара с ирония, че един ден, когато стане програмен директор на телевизията на БСП ще покани Георги Коритаров да премести предаването си "Свободна зона" там. Двамата продължиха диалога в същия дух. Водещият нарече събеседника си социалистически популист. Симов пък го описа с песента на Висоцки "Диалог у телевизора", в която се пее "Ой, Вань, гляди, какие клоуны! Рот - хоть завязочки пришей...". 

  В края на разговора Коритаров поиска ходатайство от Симов и помоли при следващото му гостуване да бъде с Корнелия Нинова в студиото. депутатът обеща, че ще говори с лидера на БСП, ако бъде ководещ в някое от изданията на "Свободна зона". 

Оставете коментар