Четвъртък, 24 Януари 2019
Неделя, 04 Февруари 2018 12:00

Каракачанов отвръща на удара: Защо Симеонов се изплющя пред медиите, а не говори с мен?

Военният министър Красимир Каракачанов продължи задочния спор, който двамата с коалициионния си партньор Валери Симеонов водят през медиите. Според вицепремиерa от НФСБ лидерът на ВМРО е истерясал, след като иска да се харчат милиони за референдум с тема "за или против гей браковете". Каракачанов обаче обвини съпредседателя на Обединените патриоти, че първо е трябвало да разговарят очи в очи, а не "да се изплющи в медиите" по този начин. 

"Ако Симеонов беше пожелал да коментираме темата, преди да се изплющи по медиите, щях да му обясня. Аз не можа да разбера дали той е против референдума или за нещата, за които искам да се проведе той", заяви пред Нова ТВ Каракачанов. Вицепремиерът и лидер на ВМРО отново разкритикува Истанбулската конвенция и преповтори тезата си ,че зад безспорния проблем с насилието над жени и насилието в дома "ни пробутват така наречената "джендър идеология". По думите му "полът е биологична категория, а не социална". Каракачанов отрече да е хомофоб. Според него и в България нямало такъв проблем със социалната равнопоставеност на мъже и жени - още от 60-те години на миналия век у нас имало жени кранистки, а в армията ни 14% от войниците са от женски пол, което било най-голям процент в Европа.

Припомняме, че Валери Симеонов нападна коалиционните си партньори. Той нарече глупотевини в ефира на BGonAir акцията на премиера Бойко Борисов за спасяване на разградските лъвчета Терез и Масуд. Към своя съмишленик Каракачанов пък отправи критики, че прекалено много се е задълбал в темата с Истанбулската конвенция.

Свързани статии (по етикет)

Оставете коментар