Вторник, 20 Март 2018
Понеделник, 05 Февруари 2018 08:10

Тома Томов: Борисов и Станишев крепят една и съща картонена къщичка

"Не съм член на БСП и не мога да давам оценки на една толкова сложна формация. Моите вътрешни убеждения са, че не трябва да се подписва Истанбулската конвенция. Нашата интелигенция, обществото ни, духовенството ни не приема документа. Българското мнение е много по-важно от социнтерна".

"Начело на германската социалистическа партия е Мартин Шулц. Неговата кампания се провали тотално. Опита се да направи Европейски съединени щати, но се провали. Българското общество не иска да налага на децата си нови норми. Става дума за картонена къщичка, която от едната страна поддържа Бойко Борисов, а от другата - Сергей Станишев. Нека да оставим в ПЕС да си обсъждат вътре в партията конвенцията. Аз лично подкрепям тезата на Корнелия Нинова". Това заяви пред БТВ депутатът от гражданската квота на БСП Тома Томов. Той заяви, че в Германия не се знае какво ще се случи и дори само преди месец никой не е предполагал как ще се стекат обстоятелствата. Според Томов, основната задача пред Ангела Меркел е да направи работещо правителство в момента. Политическият анализатор коментира и годишнината от управлението на Доналд Тръмп. "Спомнете си. Преди една година ни плашеха, че с идването на Тръмп ще настане кланница, но се промени. Според мен опонентите му обаче са го хванали за гушата. ФБР, демократите и правосъдното министерство са срещу президента. В следващите 20-30 години поколенията ще преживеят нова Студена война между Русия и САЩ, защото Путин е един от малкото хора, представян като дявол, който може да обедини американците", каза още журналистът. "Владимир Путин отново ще победи в Русия, но има проблем с елита си, който държи парите си на Запад. Бъдещето на Русия е под въпрос", категоричен е Тома Томов. 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 05 Февруари 2018 08:10
  Премиерът промени дневния ред, остави европредседателството на втори план

  Премиерът Бойко Борисов смени дневния ред на правителството. След като през последните месеци се беше увлякъл да решава проблемите на Западна Европа и на Европейския съюз, министър-председателят се усети, че хората не се вълнуват от каузите му. Борисов събра извънредно министрите си, за да им постави задачи. Премиерът напоследък беше оставил държавата в ръцете на вижепремиерите си и беше започнал да изпуска положението, след като Обединените патриоти започнаха да се карат помежду си. Самият Борисов трябваше да влиза в ролята на възпитателка на родителска среща, за да припомни на коалиционните си партньори, че Министерският съвет не е детска градина.

 • Понеделник, 05 Февруари 2018 08:10
  Нинова призова Борисов да отговори на Ердоган заради изказването му за Кърджали

  На пресконференция в Кърджали лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви категорично, че има достатъчно проблеми в страната и достатъчно големи теми, а не да се разделя народът, както се прави в този район.

  „Това работи само в полза на партиите, но не помага на хората“, заяви тя. Относно изказването на президента на Турция Реджеп Ердоган за душевните граници и Кърджали, Нинова заяви, че Кърджали е в България. „Изказването на Ердоган е поредната провокация към България. Обявяваме се против намесата на чужди държави. Позицията на Еедоган е в разрез с международните норми. Настояваме на срещата на 26 март това да бъде заявено от премиера Бойко Борисов и той да защита териториалната цялост на страната ни. Призоваваме го да мисли на първо място за България“, каза соцлидерката. Тя призова на тази среща да се постави и въпросът за обезщетението на тракийските бежанци.

 • Понеделник, 05 Февруари 2018 08:10
  Жорж Ганчев: Бойко Борисов започна да се ревнува сам

  Преди да стане кмет на София настоящият премиер ме е молил да кажа някоя добра дума в медиите за него. 

Оставете коментар