Събота, 18 Август 2018
Понеделник, 05 Февруари 2018 08:10

Тома Томов: Борисов и Станишев крепят една и съща картонена къщичка

"Не съм член на БСП и не мога да давам оценки на една толкова сложна формация. Моите вътрешни убеждения са, че не трябва да се подписва Истанбулската конвенция. Нашата интелигенция, обществото ни, духовенството ни не приема документа. Българското мнение е много по-важно от социнтерна".

"Начело на германската социалистическа партия е Мартин Шулц. Неговата кампания се провали тотално. Опита се да направи Европейски съединени щати, но се провали. Българското общество не иска да налага на децата си нови норми. Става дума за картонена къщичка, която от едната страна поддържа Бойко Борисов, а от другата - Сергей Станишев. Нека да оставим в ПЕС да си обсъждат вътре в партията конвенцията. Аз лично подкрепям тезата на Корнелия Нинова". Това заяви пред БТВ депутатът от гражданската квота на БСП Тома Томов. Той заяви, че в Германия не се знае какво ще се случи и дори само преди месец никой не е предполагал как ще се стекат обстоятелствата. Според Томов, основната задача пред Ангела Меркел е да направи работещо правителство в момента. Политическият анализатор коментира и годишнината от управлението на Доналд Тръмп. "Спомнете си. Преди една година ни плашеха, че с идването на Тръмп ще настане кланница, но се промени. Според мен опонентите му обаче са го хванали за гушата. ФБР, демократите и правосъдното министерство са срещу президента. В следващите 20-30 години поколенията ще преживеят нова Студена война между Русия и САЩ, защото Путин е един от малкото хора, представян като дявол, който може да обедини американците", каза още журналистът. "Владимир Путин отново ще победи в Русия, но има проблем с елита си, който държи парите си на Запад. Бъдещето на Русия е под въпрос", категоричен е Тома Томов. 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 05 Февруари 2018 08:10
  Нинова прекъсва ваканцията на депутатите, извика Борисов и Горанов в НС на извънредно заседание

  Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска на извънредна пресконференция прекратяване на ваканцията на парламента и заседание още следващата седмица. На него тя настоя да присъстват премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов. 

  Социалистите искат обяснения по въпросите, свързани със скандалното изчезване на Търговския регистър, на сайта на правосъдното министерство и за проблема с винетките около аферата "Олимпик". Нинова обясни, че властта трябва да каже по какъв начин могат да се решат проблемите с Търговския регистър, какви ще бъдат санкциите и по какъв начин ще бъдат компенсирани пострадалите от застрахователната компания. По думите на Крум Зарков е задача на правителството да помогне за обезщетенията, които трябва да получат от Кипър засегнатите от фалиралите застрахователи. Кирил Добрев допълни, че вече България е страната на ГЕРБ и поиска оставката на вътрешния министър Валентин Радев. Той посочи, че отдавна там се правят непрозрачни поръчки, за които вина носи самият началник на МВР. 

 • Понеделник, 05 Февруари 2018 08:10
  След Търговския регистър изчезна и сайтът на правосъдното министерство, Борисов привика Цецка Цачева

  Сайтът на Министерството на правосъдието временно не работи поради технически причини. Очаква се отново да заработи след 13:00 часа, а от ведомството обясниха пред 24 часа, че проблемът е незначителен. 

  В същото време Бойко Борисов е извикал спешно правосъдния министър Цецка Цачева. Най-вероятно двамата ще обсъдят създалата се кризисна ситуация около изчезването на Търговския регистър и евентуалната оставка на шефката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова. Вчера тя заяви, че е готова да напусне, но първо искала да оправи регистъра. Премиерът също каза, че докато не се разреши проблема, няма да пипа Даскалова от поста ѝ. Тази сутрин Цецка Цачева също каза пред БТВ, че заради проблемите, които се появиха някой трябва да поеме отговорност, но също не се ангажира категорично, дали ще бъде сменена Даскалова. 

 • Понеделник, 05 Февруари 2018 08:10
  Държавата дава 5 млн. лв. за проект на каката на Борисов

  С 5 млн. лв. в следващите 2 години трябва да бъде въведена в България бързата и надеждна NAT технология за тестване на дарената кръв. За изработването на модел и въвеждането на тестовете, за което от години се бори д-р Красимира Иванова, сестра на премиера Бойко Борисов, е предвидена специална научна програма. За нея през тази година са отделени 3 млн. лева, а за следващата още 2 млн. лв.

  В проекта ще участват националният кръвен център, медицинските университети в София, Пловдив, Варна, Стара Загора и Плевен, центърът по заразни болести, медицинският факултет на СУ “Св. Климент Охридски”. Само за втората половина на тази година е предвидено да бъдат направени по 700 изследвания на кръвни проби за ХИВ 1 и 2, хепатит В и С и сифилис. За следващата година трябва да бъдат направени по 1500 такива изследвания за всеки от вирусите. Това ще се случи в Националния кръвен център, но в периода до 2022 г. трябва да бъде закупена апаратура и за останалите кръвни центрове в страната.

  “Този метод е от жизненоважно значение за хората, на които се прелива кръв, и предотвратява всички болести, предавани по кръвен път, като хепатит В, за който има ваксина, и хепатит С, за който ваксина няма и който се обостря до хроничен и до цироза. Кръв се прелива и на бебета, и то все по-често заради раждането на все повече недоносени деца. В момента кръвопреливането не дава никаква сигурност за качеството на кръвта - дали тя е 100% проверена за трансмисивните болести”, обясни през април 2018 г. д-р Красимира Иванова в интервю за “24 часа”. Тя е шеф на отделението по неонатология в Първа АГ болница “Св. София” в столицата.

Оставете коментар