Сряда, 23 Май 2018
Понеделник, 05 Февруари 2018 08:10

Тома Томов: Борисов и Станишев крепят една и съща картонена къщичка

"Не съм член на БСП и не мога да давам оценки на една толкова сложна формация. Моите вътрешни убеждения са, че не трябва да се подписва Истанбулската конвенция. Нашата интелигенция, обществото ни, духовенството ни не приема документа. Българското мнение е много по-важно от социнтерна".

"Начело на германската социалистическа партия е Мартин Шулц. Неговата кампания се провали тотално. Опита се да направи Европейски съединени щати, но се провали. Българското общество не иска да налага на децата си нови норми. Става дума за картонена къщичка, която от едната страна поддържа Бойко Борисов, а от другата - Сергей Станишев. Нека да оставим в ПЕС да си обсъждат вътре в партията конвенцията. Аз лично подкрепям тезата на Корнелия Нинова". Това заяви пред БТВ депутатът от гражданската квота на БСП Тома Томов. Той заяви, че в Германия не се знае какво ще се случи и дори само преди месец никой не е предполагал как ще се стекат обстоятелствата. Според Томов, основната задача пред Ангела Меркел е да направи работещо правителство в момента. Политическият анализатор коментира и годишнината от управлението на Доналд Тръмп. "Спомнете си. Преди една година ни плашеха, че с идването на Тръмп ще настане кланница, но се промени. Според мен опонентите му обаче са го хванали за гушата. ФБР, демократите и правосъдното министерство са срещу президента. В следващите 20-30 години поколенията ще преживеят нова Студена война между Русия и САЩ, защото Путин е един от малкото хора, представян като дявол, който може да обедини американците", каза още журналистът. "Владимир Путин отново ще победи в Русия, но има проблем с елита си, който държи парите си на Запад. Бъдещето на Русия е под въпрос", категоричен е Тома Томов. 

Свързани статии (по етикет)

 • Понеделник, 05 Февруари 2018 08:10
  Бойко Борисов: Ако няма да правим АЕЦ "Белене", да построим поне специален музей за реакторите. Те не са краставици и домати, а стока за милиарди

  Относно АЕЦ „Белене“ - какви ли не теории чух. Става въпрос за следното – в момента имаме стока и площадка, в която българския данъкоплатец е вложил над 3,5 млрд. лв. Това каза в началото на правителственото заседание министър-председателят Бойко Борисов.

 • Понеделник, 05 Февруари 2018 08:10
  Куриоз: Спряха телевизиите в Сочи по време на срещата между Путин и Радев, жителите няма да видят и Борисов

  В Сочи временно прекратиха излъчването на телевизионни канали и радиостанции. Ограничението важи за следващите 10 дни. Според Интерфакс, това е необходимо за проектирането на местната телевизионна кула заради предстоящото Световно първенство по футбол. Заради ремонта, жителите в Сочи няма да могат да гледат телевизия или да слушат радио от девет сутринта до шест вечерта. По това време специалистите ще инсталират специална техника на 180-метровата телевизионна кула. 

  Очевидно, хората не са успели да видят президента си Владимир Путин, който днес именно в Сочи се срещна с Румен Радев. Предстои среща между руския държавен глава и Бойко Борисов на 30-и май, която жителите в района отново няма да видят или чуят. Остава им единствено да отидат и да видят на живо историческите събития или да си пуснат компютъра. Все още не се знае къде точно ще гостува на Владимир Путин премиерът ни. Той го покани, за да обсъдят бъдещи енергийни проекти. По-рано днес Румен Радев заяви, че подкрепя партньорство с федерацията за АЕЦ "Белене" и за проект "Български поток".

  Сочи е един от градовете, в които ще се проведат мачове от Световното първенство през 2018 г. Срещите в рамките на мундиала ще се проведат от 14 юни до 15 юли в 11 града в Русия.

 • Понеделник, 05 Февруари 2018 08:10
  Радев към Путин: България и Русия имат много общи интереси в търговията, целта ми е да възстановя политическия диалог между двете страни

  "Нашите отношения са по-особени, те не се основават само на чисто политическите и икономически интереси, а на дълбоките исторически духовни, културни и езикови връзки между нашите народи". Това заяви българският президент Румен Радев в началото на срещата си с руския държавен глава Владимир Путин в Сочи. Путин чака Бойко Борисов до няколко дни в Русия.

Оставете коментар