Вторник, 20 Март 2018
Вторник, 06 Февруари 2018 08:48

Проф. Константинов: Проблемът е, че в конвенцията има много лъжи

"Подкрепям да бъдат изградени центрове, които да помагат на всички, които са насилвани. Проблемът не е в парите. Има дълбоко принципно разделение в българското общество. За първи път основните 4 вероизповедания заемат една и съща позиция". Това заяви проф. Михаил Константинов пред Нова ТВ.

"Разделението обаче във властта е изключително вредно. Може да използваме изборите догодина, когато има европейски избори. Ако референдумът е самичък, няма да набере необходимите участници, заяви той на въпрос дали трябва да се приведе референдум "за" или "против" ратифицирането на Истанбулската конвенция "Един референдум би бил добър избор за ГЕРБ, иначе биха загубили избори. 2 към 1 са резултатите против Истанбулската конвенция, показват проучвания. Ако референдумът няма законова сила, тогава парите наистина ще са хвърлени на вятъра", призна Константинов. Проблемът в тази конвенция са многото лъжи вътре. Там има много неща за джендъра. Това не е пол, а избор. Джендър - измишльотини просто. Не е написано всичко като хората", смята Константинов. 

Свързани статии (по етикет)

  • Вторник, 06 Февруари 2018 08:48
    Петър Волгин: Със санкциите срещу Москва Западна Европа помогна на Путин и унищожи руската опозиция

    Михаил Константинов: Ако някой си мисли, че може да разбуни руснаците с ограничителни мерки, жестоко греши

    „Руснаците решиха, че са в ситуация на война и се мобилизираха. Санкциите срещу ресурсната икономика бяха полезни. Ако някой разчита, че ще се разбуни стандарта на руснаците с мерки, жестоко се бърка. Хората в Кремъл не трябва да се замайват и да си мислят, че всичко е вечно. На този свят не съществува само западната демокрация. И обратното – има страни, в които има формална демокрация, каквато е Япония, например“. Това заяви пред BGonAir проф. Михаил Константинов.
    „Изводите от изборите трябва да си направят силите извън Русия. Санкциите, които наложиха на Москва, целяха да свалят Владимир Путин от власт. През 2014 г. много умни хора на Запад предупредиха, че колкото повече удряш по руснаците, толкова повече се мобилизират. Една от грешките, която направиха от Кремъл е, че не допуснаха Навални до изборите. Той щеше да вземе не повече от 5%. Западът със силната си антируска политика помогна на Владимир Путин и съсипа опозицията. За Ксения Собчак още когато се кандидатира, се заговори, че е кандидатура на Кремъл. Самата тя дори не знаеше това. Опозицията в Русия е мъртва. Надявам се, че разумът в Запада ще надделее. Борис Джонсън напоследък се държа като пиян пощальон на велосипед, който ще падне всеки момент. Дано да са разбрали, че с Русия не трябва да се караш и да се биеш, а да говориш“, коментира Петър Волгин.

    „Направи впечатление, че във всички секции имаше камери. Не е лошо и при нас тази практика да се въведе и у нас. При Борис Елцин трагедията в това отношение беше налице. Аз бих посъветвал Русия да направи ефектни телефони и техника. Ако не се научат скоро, ще имат проблеми", предупреди Константинов.

  • Вторник, 06 Февруари 2018 08:48
    Михаил Константинов и Кънчо Стойчев: Властта си отива, колкото повече дрънка за "успехите" си, толкова по-бързо ще подаде оставка

    Партиите в България не са само ГЕРБ и БСП. На следващите избори ще се появи черен лебед, за когото хората ще гласуват наказателно. Премиерът направи голяма грешка с ЧЕЗ. Липсваше неговото най-добро качество - да реагира бързо в ситуацията. Вместо това, той се оплете в обясненията си. Ситуацията е взривоопасна, защото народът е като оголен нерв.

  • Вторник, 06 Февруари 2018 08:48
    Кънчо Стойчев: Има сценарий правителството да се самосвали

    "На цялата ситуация има два начина да гледаме - като на трагедия или на виц. Сделка с ЧЕЗ няма да има", категоричен е политологът. "В момента в България се случиха няколко неща и ако управляващите не го разберат, си отиват до дни", коментира проф. Михаил Константинов.

Оставете коментар