Четвъртък, 24 Януари 2019
Вторник, 06 Февруари 2018 08:48

Проф. Константинов: Проблемът е, че в конвенцията има много лъжи

"Подкрепям да бъдат изградени центрове, които да помагат на всички, които са насилвани. Проблемът не е в парите. Има дълбоко принципно разделение в българското общество. За първи път основните 4 вероизповедания заемат една и съща позиция". Това заяви проф. Михаил Константинов пред Нова ТВ.

"Разделението обаче във властта е изключително вредно. Може да използваме изборите догодина, когато има европейски избори. Ако референдумът е самичък, няма да набере необходимите участници, заяви той на въпрос дали трябва да се приведе референдум "за" или "против" ратифицирането на Истанбулската конвенция "Един референдум би бил добър избор за ГЕРБ, иначе биха загубили избори. 2 към 1 са резултатите против Истанбулската конвенция, показват проучвания. Ако референдумът няма законова сила, тогава парите наистина ще са хвърлени на вятъра", призна Константинов. Проблемът в тази конвенция са многото лъжи вътре. Там има много неща за джендъра. Това не е пол, а избор. Джендър - измишльотини просто. Не е написано всичко като хората", смята Константинов. 

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 06 Февруари 2018 08:48
  ЕП отново настоява за Истанбулската конвенция и защита на ЛГБТИ общностите

  Институциите на ЕС не са ефективни за защита на обществените права и на европейските ценности 

 • Вторник, 06 Февруари 2018 08:48
  Милион мъртви души в избирателните списъци?

  Има голяма разлика между данните за населението у нас между НСИ и ГРАО, съобщава bTV. Според направения анализ има между половин милион и милион повече избиратели, отколкото показват данните на НСИ. Според тях ние сме под 7 милиона, а ГРАО показва, че сме над 8 300 000.

  Остава въпросът колко души се водят по постоянен и настоящ адрес и дали тези, които са починали, са извадени от избирателните списъци.

  480 000 души са хората, според ГРАО, които живеят у нас на постоянен адрес и трябва да са на него.

  Този, който печели изборите, обикновено ги печели с 1 милион гласа, тези почти половин милион, които са неясни, са сериозен въпрос. Т.е. излиза, че има между половин и 1 милион хора, които се разминават.

  Изкривяванията в избирателните списъци сриват доверието в изборния процес. Това обяви в предаването „Тази сутрин” математикът и експерт по изборно законодателство Михаил Константинов.

 • Вторник, 06 Февруари 2018 08:48
  Няма как да бъде решен въпроса с циганската общност при сегашните условия. Нужен е Закон за трите удара!

  Проф. Михаил Константинов за проблема с циганските своеволия и за това етнически ли е конфликтът с циганската общност и адекватни ли са сега реакциите на държавата пред радио "Фокус"

Оставете коментар