Вторник, 20 Март 2018
Вторник, 06 Февруари 2018 12:14

Божидар Димитров събира Слави и Бойко, бият шута на Обединените патриоти

Бившият шеф на Националния исторически музей и приятел на Борисов се връща в политиката с гръм и трясък. Оформя се новата коалиция ГЕРБ-Трифонов-Димитров.  

Проф. Божидар Димитров е на път да срине управляващата коалиция. Бившият шеф на Националния исторически музей създаде движение "Кан Кубрат". Политически анализатори видяха в новата формация мюре, което има за цел да отнеме гласове от електората на Обединените патриоти, които напоследък се държат като "орел, рак и щука".

Волен Сидеров подцени каузата на кума си Валери Симеонов за нов лифт в Банско и призова управляващите да не се занимават пързалки, а с по-сериозни работи в държавата. Шефът на СКАТ пък нарече Красимир Каракачанов "истерясал" заради идеята му за референдум за гей браковете. Лидерът на ВМРО му отговори, че се изплющява в медиите, вместо да му се обади и да си говорят за проблемите в коалицията. 

Валери Симеонов нарече "глупотевини" грижата за разградските лъвчета, която полагал премиерът Бойко Борисов. Депутати от ГЕРБ споделят, че не е случайно медийното дистанциране и раздразнение към репортери напоследък на министър-председателя. Премиерът взел отдавна мерника на поредното си правителство. За разлика от бившите си партньори от реформаторския блок, този път патриотите наистина са се качили на главата на Борисов, а коалиционният им контракт все повече прилича пред избирателите като договор за рекет. Премиерът неколкократно обаче намекна, че няма да се разделя с Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов, тъй като не трябва да се представим прилично при европредседателството. 

В същото време Слави Трифонов направи кастинг за нови политици. Преди години шоуменът беше един от приятелите на премиера Бойко Борисов, с когото се скараха, защото мнистър-председателят заяви пред Сашо Диков, че виолистът е поискал да му осигури на тънка цена имот в столичния квартал "Лозенец". Борис Ангелов от "19 минути" написа, че наскоро Борисов и Трифонов са се срещнали и са започнали да топят ледовете. Не е изключено именно Божидар Димитров да е връзката между двамата, които са в добри отношения с историка, с когото обмислят новата коалиция.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 06 Февруари 2018 12:14
  Телевизията на Волен възкръсна след рандевуто на Сидеров в Русия, "Алфа" отново се излъчва ефирно на мястото на ФЕН ФОЛК ТВ

  Медията на Волен Сидеров Алфа ТВ отново се появи в цифровата телевизия на София. Атакистът показа на Валери Симеонов, че и той може да се състезава със своя телевизия. Мистериозно завръщането на канала съвпадна с галантните слова, които лидерът на ПГ на Обединените патриоти не спря да сипе по адрес на Владимир Путин и вече два дни поучава страната ни как трябва да се учи от Русия. Припомняме, че атакистите се включиха в цифровизацията още в самото начало, но след краха на предишното правителство на Бойко Борисов Алфа ТВ остана само онлайн медия и кабеларка поради липса на средства.

 • Вторник, 06 Февруари 2018 12:14
  Премиерът промени дневния ред, остави европредседателството на втори план

  Премиерът Бойко Борисов смени дневния ред на правителството. След като през последните месеци се беше увлякъл да решава проблемите на Западна Европа и на Европейския съюз, министър-председателят се усети, че хората не се вълнуват от каузите му. Борисов събра извънредно министрите си, за да им постави задачи. Премиерът напоследък беше оставил държавата в ръцете на вижепремиерите си и беше започнал да изпуска положението, след като Обединените патриоти започнаха да се карат помежду си. Самият Борисов трябваше да влиза в ролята на възпитателка на родителска среща, за да припомни на коалиционните си партньори, че Министерският съвет не е детска градина.

 • Вторник, 06 Февруари 2018 12:14
  Нинова призова Борисов да отговори на Ердоган заради изказването му за Кърджали

  На пресконференция в Кърджали лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви категорично, че има достатъчно проблеми в страната и достатъчно големи теми, а не да се разделя народът, както се прави в този район.

  „Това работи само в полза на партиите, но не помага на хората“, заяви тя. Относно изказването на президента на Турция Реджеп Ердоган за душевните граници и Кърджали, Нинова заяви, че Кърджали е в България. „Изказването на Ердоган е поредната провокация към България. Обявяваме се против намесата на чужди държави. Позицията на Еедоган е в разрез с международните норми. Настояваме на срещата на 26 март това да бъде заявено от премиера Бойко Борисов и той да защита териториалната цялост на страната ни. Призоваваме го да мисли на първо място за България“, каза соцлидерката. Тя призова на тази среща да се постави и въпросът за обезщетението на тракийските бежанци.

Оставете коментар