Вторник, 22 Януари 2019
Вторник, 06 Февруари 2018 12:14

Божидар Димитров събира Слави и Бойко, бият шута на Обединените патриоти

Бившият шеф на Националния исторически музей и приятел на Борисов се връща в политиката с гръм и трясък. Оформя се новата коалиция ГЕРБ-Трифонов-Димитров.  

Проф. Божидар Димитров е на път да срине управляващата коалиция. Бившият шеф на Националния исторически музей създаде движение "Кан Кубрат". Политически анализатори видяха в новата формация мюре, което има за цел да отнеме гласове от електората на Обединените патриоти, които напоследък се държат като "орел, рак и щука".

Волен Сидеров подцени каузата на кума си Валери Симеонов за нов лифт в Банско и призова управляващите да не се занимават пързалки, а с по-сериозни работи в държавата. Шефът на СКАТ пък нарече Красимир Каракачанов "истерясал" заради идеята му за референдум за гей браковете. Лидерът на ВМРО му отговори, че се изплющява в медиите, вместо да му се обади и да си говорят за проблемите в коалицията. 

Валери Симеонов нарече "глупотевини" грижата за разградските лъвчета, която полагал премиерът Бойко Борисов. Депутати от ГЕРБ споделят, че не е случайно медийното дистанциране и раздразнение към репортери напоследък на министър-председателя. Премиерът взел отдавна мерника на поредното си правителство. За разлика от бившите си партньори от реформаторския блок, този път патриотите наистина са се качили на главата на Борисов, а коалиционният им контракт все повече прилича пред избирателите като договор за рекет. Премиерът неколкократно обаче намекна, че няма да се разделя с Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов, тъй като не трябва да се представим прилично при европредседателството. 

В същото време Слави Трифонов направи кастинг за нови политици. Преди години шоуменът беше един от приятелите на премиера Бойко Борисов, с когото се скараха, защото мнистър-председателят заяви пред Сашо Диков, че виолистът е поискал да му осигури на тънка цена имот в столичния квартал "Лозенец". Борис Ангелов от "19 минути" написа, че наскоро Борисов и Трифонов са се срещнали и са започнали да топят ледовете. Не е изключено именно Божидар Димитров да е връзката между двамата, които са в добри отношения с историка, с когото обмислят новата коалиция.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 06 Февруари 2018 12:14
 • Вторник, 06 Февруари 2018 12:14
  Волен Сидеров: ГЕРБ определя всичко в парламента, патриотите не решават кворума

  Цялата власт в България е в ръцете на Министерски съвет, а парламентът прилича на капалъ чаршия, смята лидерът на „Атака“.

  „Предлагам да се спази европейския норматив. В момента българския Изборен кодекс го нарушава“. Това каза пред БНР лидерът на партия „Атака“ и председател на групата на „Обединени патриоти“ в Народното събрание Волен Сидеров. Той подчерта, че предложенията му са останали в сянка.

  „Европейският норматив казва, че бариерата не може да бъде повече от 5%. В България при изборите за ЕП бариерата реално е близо 6%. Всичко това ощетява по-малките партии“, обясни депутатът в предаването "12+3" и попита: „Защо сега има незаконна методика?“.

  По думите му ГЕРБ определя всичко в парламента: „От доста време групата на патриотите не решава кворума. Г-н Цветанов си прави кворума с „Воля“ и ДПС. Г-н Цветанов – един опитен парламентарен играч, голям политик, за мен сравним с Шарл дьо Гол, Аденауер, Кенеди и други титани в световната политическа история – той наистина е много опитен политик и той отдавна не залага кворума в парламента на групата на патриотите“.

 • Вторник, 06 Февруари 2018 12:14
  Поръчкови са публикациите, че Сидеров иска да води листата на "Обединени патриоти" за евроизборите

  Лидерът на „Атака” ще предложи законодателни промени за повече контрол и отчетност на евродепутатите

Оставете коментар