Сряда, 15 Август 2018
Вторник, 06 Февруари 2018 12:14

Божидар Димитров събира Слави и Бойко, бият шута на Обединените патриоти

Бившият шеф на Националния исторически музей и приятел на Борисов се връща в политиката с гръм и трясък. Оформя се новата коалиция ГЕРБ-Трифонов-Димитров.  

Проф. Божидар Димитров е на път да срине управляващата коалиция. Бившият шеф на Националния исторически музей създаде движение "Кан Кубрат". Политически анализатори видяха в новата формация мюре, което има за цел да отнеме гласове от електората на Обединените патриоти, които напоследък се държат като "орел, рак и щука".

Волен Сидеров подцени каузата на кума си Валери Симеонов за нов лифт в Банско и призова управляващите да не се занимават пързалки, а с по-сериозни работи в държавата. Шефът на СКАТ пък нарече Красимир Каракачанов "истерясал" заради идеята му за референдум за гей браковете. Лидерът на ВМРО му отговори, че се изплющява в медиите, вместо да му се обади и да си говорят за проблемите в коалицията. 

Валери Симеонов нарече "глупотевини" грижата за разградските лъвчета, която полагал премиерът Бойко Борисов. Депутати от ГЕРБ споделят, че не е случайно медийното дистанциране и раздразнение към репортери напоследък на министър-председателя. Премиерът взел отдавна мерника на поредното си правителство. За разлика от бившите си партньори от реформаторския блок, този път патриотите наистина са се качили на главата на Борисов, а коалиционният им контракт все повече прилича пред избирателите като договор за рекет. Премиерът неколкократно обаче намекна, че няма да се разделя с Валери Симеонов, Волен Сидеров и Красимир Каракачанов, тъй като не трябва да се представим прилично при европредседателството. 

В същото време Слави Трифонов направи кастинг за нови политици. Преди години шоуменът беше един от приятелите на премиера Бойко Борисов, с когото се скараха, защото мнистър-председателят заяви пред Сашо Диков, че виолистът е поискал да му осигури на тънка цена имот в столичния квартал "Лозенец". Борис Ангелов от "19 минути" написа, че наскоро Борисов и Трифонов са се срещнали и са започнали да топят ледовете. Не е изключено именно Божидар Димитров да е връзката между двамата, които са в добри отношения с историка, с когото обмислят новата коалиция.

Свързани статии (по етикет)

 • Вторник, 06 Февруари 2018 12:14
  Джамбазки се намеси в морския купон на Сидеров и на Симеонов, праща ги да се охладят и да дишат повече йодни пари

  "Действително имаме колеги, които проверяват салфетките, тоалетната хартия и сапуна в заведенията, докато ние се занимаваме с конфликта с Македония. Време е и се надявам Волен Сидеров и Валери Симеонов да вземат в края на месеца да си починат, да охладят страстите, да седнат и да подишат йодни пари по морето, докато са там. Неведнъж сме давали пример с Кубратовия сноп и че заедно печелим избори. Познавам добрите страни на Волен Сидеров и на Валери Симеонов, както и техните недостатъци. Всеки ги има, както вероятно се виждат и моите, но тези противоречия трябва да престанат. Във ВМРО коментираме взаимоотношенията с Македония, но не сме говорили с останалите си партньори от коалицията по този въпрос".

  Това заяви пред Канал 3 евродепутатът Ангел Джамбазки и дори се пошегува със Сидеров и Симеонов, като ги прати в отпуска. Според него те са доказали на собствениците по морето, че най-нракя има представители на властта, но вече е време да спрат с контраакциите си и да се концентрират върху по-важните теми, които засягат държавата и правителството. 

 • Вторник, 06 Февруари 2018 12:14
  Лятна политическа бутафория

  За някои политици в България думата "отпуск" явно е неприлична. И започва да кипи една имитация на дейност, в която приятното се съчетава с полезното.

 • Вторник, 06 Февруари 2018 12:14
  Волен Сидеров: Борисов да каже оторизирал ли е полицаи да тероризират българския туристически бизнес

  "Братя олигарси дават на всяка власт апартаменти. Там дъни музика цяла нощ, но никой не я спира". Това заяви на брифинг пред РЗИ-Бургас лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

  "Кой дава нареждания РЗИ да лепи незаконни бележки, кой нарежда части на полицията да действа като военна хунта и да вреди на бизнеса по морето", попита политикът и помоли утре на Министерски съвет Бойко Борисов да каже оторизирал ли е полицаи да тероризират българския туристически бизнес.

  "Ще се радвам и цялото правителство да си отговори трябва ли да се занимава на кой олигарх да се затвори заведението, за да намаже друг", заяви Сидеров.

  "Да не се окаже Бургас от най-добрия град за живеене, да стане най-корумпирания", чуди се депутатът. "Никой не познавам, но виждам, че се използват двойни стандарти. Използва се страхът на хората. РЗИ не може да затваря. Законът за шума не е влязъл в сила. Навсякъде има страх. Това е положението в слънчева България". В РЗИ всички са фантоми, каза той и покани журналистите да влязат заедно с него в сградата на РЗИ – Бургас.

Оставете коментар