Четвъртък, 24 Януари 2019
Сряда, 07 Февруари 2018 09:50

Атака и ДПС върнаха репертоара в НС: Турци сте! Викайте психиатър!

Първото гласуване на промените в Закона за българското гражданство върна в пленарната зала старата песен на нов глас. Проблем между народните представители на "Атака" и на ДПС отново стана гражданството за турците. Хамид Хамид на три пъти прочете законопроекта, според който наследници на изселени турци трябва да получат документи за самоличност по наследство. Павел Шопов от "Атака" излезе на трибуната и нарече ДПС турска партия, която обслужва интересите на южната ни съседка. В отговор Хамид призова в залата да бъде повикан психиатър за Павел Шопов.

В крайна сметка го отнесе зам.-председателят на парламента Емил Христов, който беше обвинен, че не се справя с функциите си и от двете страни. Проф. Станилов от "Атака" се оплака, че има двоен аршин и е бил извеждан от залата заради свое изказване, а Хамид констатира, че председателстващият е оставил на трибуната Павел Шопов, който обидил цяла парламентарна група. 

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 07 Февруари 2018 09:50
 • Сряда, 07 Февруари 2018 09:50
  Волен Сидеров: ГЕРБ определя всичко в парламента, патриотите не решават кворума

  Цялата власт в България е в ръцете на Министерски съвет, а парламентът прилича на капалъ чаршия, смята лидерът на „Атака“.

  „Предлагам да се спази европейския норматив. В момента българския Изборен кодекс го нарушава“. Това каза пред БНР лидерът на партия „Атака“ и председател на групата на „Обединени патриоти“ в Народното събрание Волен Сидеров. Той подчерта, че предложенията му са останали в сянка.

  „Европейският норматив казва, че бариерата не може да бъде повече от 5%. В България при изборите за ЕП бариерата реално е близо 6%. Всичко това ощетява по-малките партии“, обясни депутатът в предаването "12+3" и попита: „Защо сега има незаконна методика?“.

  По думите му ГЕРБ определя всичко в парламента: „От доста време групата на патриотите не решава кворума. Г-н Цветанов си прави кворума с „Воля“ и ДПС. Г-н Цветанов – един опитен парламентарен играч, голям политик, за мен сравним с Шарл дьо Гол, Аденауер, Кенеди и други титани в световната политическа история – той наистина е много опитен политик и той отдавна не залага кворума в парламента на групата на патриотите“.

 • Сряда, 07 Февруари 2018 09:50
  Тежък инцидент в Керченския пролив! 14 загинали и 6-ма в неизвестност

  Спасени са 12 от общо 32-ма моряци - граждани на Турция и Индия.

Оставете коментар