Неделя, 16 Декември 2018
Сряда, 14 Февруари 2018 10:47

Финансистът Кольо Парамов пред BIG5: Съдебната сага КТБ ще продължи най-малко 10 години

Финансистът доказва с цифри и числа световния рекорд в съдебната практика, който гоним.

Днес отново не започна делото – съдебната сага КТБ. От старта на умишления фалит досега минаха 45 месеца – 1350 дни. От началото от Специализираната прокуратура съобщиха, че обвинителният акт ще е около 1000 работни страници, а впоследствие се увеличиха с 12 пъти до 12 000. Днес, на третия опит от старта на делото разбираме, че Обвинителният акт, който във всичките си копия внесен от Специализираната прокуратура на 20-и юли 2017 г. се равнява на 210 000 страници. Ако приемем, че стартът е редовен и процесът започне за четенето на Обвинителния акт е нужно твърде, твърде много време. Процедурата обикновено в своите възможности позволява за един работен ден да се представят като максимум най-много 115 страници. Ако тази детайлизация стартира при тази норма, ще бъдат нужни 1826 работни дни. Като работни седмици на Специализирания съд , това са 365. Ако приемем, че годишно Специализираният съд работи по 44 седмици, ще са нужни цели 8 години и 3 месеца за детайлизацията на документите.

Да приемем, че през това време „парадоксът КТБ“ бъде прокаран с редица проблемни адвокатски, съдебни и прокурорски прения, то въпросният процес може да трае 10 години. Т.е. процесът КТБ може да се превърне в най-дългата световна съдебна сага за българската политическа олигархия. Процесът КТБ налага доста изводи сега и за бъдещето на България. Например, само в едно отношение как се реализира фалитът?

- Това бе инициатива и подготовка на ДПС!

- Съгласие, организация и толериране от БНБ!

- Наблюдение и спомагане от Главната прокуратура!

- Съучастие, пасивност и лицемерие от БСП с председател Сергей Станишев, а след това и Михаил Миков!

- Тотална некадърност, антидържавност и глупаво поведение на парламент, президент и премиер по времето на Пламен Орешарски!

Горните позиции на българските държавни органи говорят единствено и само за едно – последователна умисъл за подготвян директен фалит на КТБ. При тази ситуация с понесените огромни загуби досега – над 5,5 млрд. лв. и очертаващи се още толкова, поглеждаме твърде интересно към старта на днешния съдебен процес. Дано само „парадоксът КТБ“ като реален фалит на банката да не се превърне като „парадокс“ за българския Специализиран съд.
Иначе погледът ни е насочен към националното правителство, по всяка вероятност извънредно положение и тотални конфискации на всички организатори на КТБ-фалита.

Кольо Парамов за BIG5

Свързани статии (по етикет)

 • Сряда, 14 Февруари 2018 10:47
  3455 фермери са фалирали за 1 година у нас заради аграрната политика на ЕС

  Налаганата европейска аграрна политика у нас изкара само за 1 година 3455 фермери извън сектора. Много хора задават въпроси, свързани с обезлюдяването на селата. Една от основните причини за това е налаганата проевропейска политика в сектора на земеделието, животновъдството, храните и селските райони. За всеки трезво мислещ човек от бранша е ясно, че тази политика е насочена да защитава интересите на големите и стари страни членки на ЕС и нейните приоритети се сблъскват челно с приоритетите на национално ниво в България, за които няма политическа воля и интерес да бъдат защитавани и реализирани.

 • Сряда, 14 Февруари 2018 10:47
  Йордан Цонев: Догодина ще има избори 3 пъти

  От ДПС са против депутатските заплати да бъдат замразени

 • Сряда, 14 Февруари 2018 10:47
  Шоуто на Борисов! Борецът срещу статуквото Слави Трифонов сервилно не зададе нито един неудобен въпрос

  Нахъсан и като у дома си, премиерът не спря да се самохвали в предаването, което две години иска смяна на системата. Трифонов надмина и най-слагаческите медии.

  Слави, играещ в последно време ролята на спасител на неоправданите, направи възможно най-слабото интервю с премиера Бойко Борисов.

  Гръмко оповестената преди седмица възможност за задаване на въпроси от страна на граждани, се оказа въздух под налягане. Или поне по отношение на гостуването на премиера, защото угодничеството пред него нямаше нищо общо с провокативните въпроси към президента Радев, на които сценаристите си отговаряха сами.

  Снощи и водещ, и сценаристи се оказаха политически и експертно неподготвени за разговор с министър-председател. От пребиваването на Борисов в студиото не последва нито една новина, не чухме нищо, което да не е говорено и преди.

  Още в самото начало Борисов получи възможността да се държи като домакин, задавайки пръв въпрос към Слави: „Като журналист или като лидер на партия ще водим разговора?”.

Оставете коментар